Rămâi conectat

Curier Județean

Trei hoţi prinşi de poliţişti într-o singură zi. Ce mai fură hoţii din Alba Iulia?

Publicat

în

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reuşit luni, 21 mai, să îi prindă pe principalii suspecţi de comiterea mai multor furturi pe raza municipiului nostru.

Primul caz este cel al lui M.E.A., de 29 de ani, din judeţul Sălaj, care locuieşte fără forme legale pe raza municipiului Alba Iulia, fiind principalul suspect de comiterea mai multor furturi din boxe comise pe raza municipiului Alba. Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări a rezultat că tânărul a pătruns, în noaptea de 20/21 mai, a.c., folosindu-se de chei potrivite în boxa unui bloc situat pe strada Bucovinei din Alba Iulia de unde a sustras bunuri, în valoare de 500 de lei.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din Alba Iulia a lui M.E.A, au fost identificate şi bunuri aparţinând unor persoane din Alba Iulia, provenite din furturi reclamate la sfârşitul lunii decembrie 2011 şi în cursul lunii mai 2012. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat precum şi pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale.

Electrica Furnizare Discount

Cel de-al doilea caz, rezolvat de poliţiştii din Alba Iulia, luni, 21 mai, este mai interesant, prin prisma faptului că făptaşul este un hoţ de ocazie. Furtul la care facem referire în rândurile de mai jos s-a petrecut şi a fost sesizat in cursul lunii ianuarie 2012.

Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor efectuate că în date de 18 ianuarie, 2012, E.C.N., de 34 de ani, din comuna Sîncel, în timp ce efectua lucrări de zugrăvire a unui birou din clădirea unei instituţii publice din Alba Iulia, a forţat sertarul de la masa de lucru al unui angajat şi a sustras un card bancar şi un bileţel pe care era notat codul pin al cardului după care a extras de la mai multe bancomate de pe raza municipiilor Alba Iulia şi Blaj, suma totală de 4.000 de lei. Faţă de E.C.N., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi efectuare de operaţiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plată electronic fără consimţământul titularului instrumentului respectiv.

Tot la data 21 mai, poliţiştii de investigaţii criminale l-au identificat pe S.O.M., de 21 de ani, din Alba Iulia, care este principalul suspect de comiterea unui furt dintr-un autovehicul parcat.

Se pare că în noaptea de 17/18 mai, tânărul s-a deplasat pe strada Gladiolelor din Alba Iulia şi prin efracţie, a sustras din interiorul unui autoturism parcat, un portmoneu în care se afla o sumă de bani, precum şi documente de identitate şi ale autoturismului. S.O.M. este acum cercetat penal în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat precum şi pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale. Furtul calificat este pedepsit în România cu închisoare de la 3 la 15 ani.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| 23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Publicat

în

23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat un contract de execuție lucrări cu societatea Elis Pavaje S.R.L, reprezentată de Administratorul, Vasile Gota, in valoare de peste 12.200.000 lei.

În baza contractului, va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Pârâului, Carpați, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Gheorghe Lazăr, Decebal, Mihail Kogălniceanu, Mărășești, Ioan Slavici, George Coșbuc, Gheorghe Asachi și Libertății.

Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Electrica Furnizare Discount

La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului
-reabilitarea trotuarelor
-amenajarea de piste pentru bicicliști
-introducerea canalizatiei
-rețele de alimentare cu apă(unde este cazul) și de canalizare pluvială

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” , în valoare totală de peste 27.000.000 lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, prin proiect se vor reabilita, moderniza și echipa corespunzător cele două corpuri de clădire ale Școlii Singidava (clădirea școlii din strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirea din strada Gheorghe Asachi nr. 13A). Pentru acestă a două componentă, contractul de execuție a fost semnat în data de 2 septembrie, cu Asocierea S.C. Tobimar Construct SRL- S.C. SMA Construct SRL.

Prin realizarea investițiilor, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Publicat

în

Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni din municipiul Aiud va demara zilele acestea. În primă fază se va lucra la sistemul de captare a apei pluviale începând de la str. Țiglăriei și continuând aproximativ 3 km.

„Va exista un anumit disconfort temporar pentru cetățenii din zonă, dar rezultatul va fi pe măsură. Rugăm șoferii să sporească atenția pe perioada lucrărilor.

Vă reamintim că Transalpina de Apuseni este un proiect al Consiliului Județean Alba, cu o valoare de aproximativ 188 milioane lei, în care municipiul Aiud este partener. Pentru Aiud proiectul înseamnă reabilitarea infrastructurii rutiere supraterane pe străzile Avram Iancu, Moților, Abrudului și continuând către pădurea Sloboda.

Electrica Furnizare Discount

Deși în proiect nu este prinsă infrastructura subterană, Primăria municipiului Aiud a optat pentru introducerea în subteran a tuturor utilităților: rețele de apă, gaz, energie electrică, telefonie, internet. Toate aceste lucrări sunt în prezent finalizate”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Citește mai mult

Curier Județean

MIERCURI: Ștafeta Veteranilor Invictus ajunge la Alba Iulia. PROGRAMUL ceremoniei dedicată celei de-a VIII-a ediții

Publicat

în

MIERCURI: Ștafeta Veteranilor Invictus ajunge la Alba Iulia. PROGRAMUL ceremoniei dedicată celei de-a VIII-a ediții

Miercuri, 20 octombrie, Ștafeta Veteranilor Invictus va ajunge la Alba Iulia. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei Române, sărbătoare militară și populară stipulată prin Decretul nr. 381 din 1959.

Acest eveniment sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu.

Traseul galben cu punct de plecare din municipiul Făgăraș va avea mâine ca punct de oprire municipiul Alba Iulia, urmând ca steagul și ștafeta să ajungă la Carei pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României.

Electrica Furnizare Discount

CADRUL GENERAL:

Locul: Sala Unirii

Data și ora: 20.10.2021, ora 16.00

Programul activităţilor:

15.50 – 16.00 Ocuparea locului în dispozitiv ;
16.00 – 16.05 Întâmpinarea echipei INVICTUS;
16.05 – 16.10 Intonarea Imnului Național al României;
16.10 – 16.15 Înmânarea ștafetei;
16.15 – 16.20 Depunerea unei coroane de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul

Participanţi:

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba
Consiliul Judeţean Alba
Primăria Municipiului Alba Iulia
Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia
Reprezentanți mass-media

Desfășurarea activităților se va realiza cu respectarea regulilor de distanțare fizică și siguranță prevăzute de reglementările în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare