Rămâi conectat

Curier Județean

Trei hoţi prinşi de poliţişti într-o singură zi. Ce mai fură hoţii din Alba Iulia?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reuşit luni, 21 mai, să îi prindă pe principalii suspecţi de comiterea mai multor furturi pe raza municipiului nostru.

Primul caz este cel al lui M.E.A., de 29 de ani, din judeţul Sălaj, care locuieşte fără forme legale pe raza municipiului Alba Iulia, fiind principalul suspect de comiterea mai multor furturi din boxe comise pe raza municipiului Alba. Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări a rezultat că tânărul a pătruns, în noaptea de 20/21 mai, a.c., folosindu-se de chei potrivite în boxa unui bloc situat pe strada Bucovinei din Alba Iulia de unde a sustras bunuri, în valoare de 500 de lei.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din Alba Iulia a lui M.E.A, au fost identificate şi bunuri aparţinând unor persoane din Alba Iulia, provenite din furturi reclamate la sfârşitul lunii decembrie 2011 şi în cursul lunii mai 2012. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat precum şi pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel de-al doilea caz, rezolvat de poliţiştii din Alba Iulia, luni, 21 mai, este mai interesant, prin prisma faptului că făptaşul este un hoţ de ocazie. Furtul la care facem referire în rândurile de mai jos s-a petrecut şi a fost sesizat in cursul lunii ianuarie 2012.

Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor efectuate că în date de 18 ianuarie, 2012, E.C.N., de 34 de ani, din comuna Sîncel, în timp ce efectua lucrări de zugrăvire a unui birou din clădirea unei instituţii publice din Alba Iulia, a forţat sertarul de la masa de lucru al unui angajat şi a sustras un card bancar şi un bileţel pe care era notat codul pin al cardului după care a extras de la mai multe bancomate de pe raza municipiilor Alba Iulia şi Blaj, suma totală de 4.000 de lei. Faţă de E.C.N., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi efectuare de operaţiuni financiare prin utilizarea unui instrument de plată electronic fără consimţământul titularului instrumentului respectiv.

Tot la data 21 mai, poliţiştii de investigaţii criminale l-au identificat pe S.O.M., de 21 de ani, din Alba Iulia, care este principalul suspect de comiterea unui furt dintr-un autovehicul parcat.

Se pare că în noaptea de 17/18 mai, tânărul s-a deplasat pe strada Gladiolelor din Alba Iulia şi prin efracţie, a sustras din interiorul unui autoturism parcat, un portmoneu în care se afla o sumă de bani, precum şi documente de identitate şi ale autoturismului. S.O.M. este acum cercetat penal în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat precum şi pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale. Furtul calificat este pedepsit în România cu închisoare de la 3 la 15 ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.

Caracteristi:

Elit - Gustul Desăvârșit

– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult

Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.

Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.

Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.

Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea