Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei blocuri din Alba Iulia vor fi reabilitate cu fonduri REGIO

Publicat

în

La sediul Primăriei Alba Iulia a fost semnat, luni, un contract de finanţare din fonduri nerambursabile REGIO, prin care se alocă 1,44 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a 264 locuinţe din municipiu. Contractul de finanţare a fost semnat de către primarul Mircea Hava și de către directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

Proiectul ce prevede „Creşterea performanței energetice a unor blocuri de locuinţe din municipiul Alba Iulia”, a fost depus spre finanţare de către primărie şi are o valoare totală de 2,77 de milioane de lei, din care 1,44 de milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, iar diferenţa dintre cele două sume reprezintă cofinanţarea asigurată de către beneficiarii proiectului.

Fondurile au fost solicitate pentru reabilitarea a trei blocuri cu câte două scări, de pe Bulevardul Transilvaniei, respectiv Nr. 17 – Bl. 16, Nr. 13 – BL 18, Nr, 9 – Bl 20. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit a locatarilor şi implementarea cu succes a acestui proiect de investiţii, Primăria Alba lulia a estimat că lucrările se vor întinde pe o perioadă de aproximativ 9 luni. Din fondurile alocate se va executa termoizolarea pereţi exteriori, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei în apartamente şi casa scării, lucrări de demontare şi remontare instalații de pe faţada clădirii, lucrări de refacere finisaje anvelopă-copertină, lucrări de reparații ale faţadelor. De asemenea, proiectul mai prevede ca în zonele ce prezintă un potenţial pericol de desprindere, de exemplu zona băilor sau plăcile balcoanelor, să se efectueze lucrări conexe şi totodată să se realizeze trotuarele.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin această schemă de finanţare este vizată reabilitarea blocurilor construite în perioada 1950 -1990, ce au un regim minim de înălţime de P+3, iar în cazul acestui proiect depus de Primăria Alba Iulia, avem trei blocuri de zece etaje, subsol şi parter. La nivel regional, din bugetul disponibil de 9,55 de milioane de euro fonduri nerambursabile, avem deja 6 contracte de finanţare semnate. Acest domeniu a fost introdus în cadrul Programului Regio doar în 2012 și asta se datorează, în primul rând faptului că au fost economii pe alte proiecte contractate, iar în al doilea rând faptului că reabilitarea fațadelor de blocuri pentru reducerea consumului de energie termică a fost de nenumărate ori discutată și am încercat mereu să identificăm surse de finanţare. Aceste Investiţii în reabilitarea faţadelor de blocuri și eficienţa energetică o locuinţelor contribuie la reducerea costurilor cu încălzirea, în special pentru familiile cu venituri reduse și sperăm să le continuăm şi în viitoarea perioadă de fonduri nerambursabile 2014-2020„, a declarat Simion Creţu, directorul ADR Centru.

Acest proiect elaborat de Primăria Municipiului Alba lulia face fericiţi locatarii a 264 de apartamente din cele 3 blocuri situate pe B-dul Transilvaniei. Sunt mulţumit că fondurile europene sprijină în mod direct calitatea vieţii cetăţenilor din Alba lulia, precum și cea a factorilor de mediu. Prin soluţiile tehnice propuse de proiectantul lucrărilor de reabilitare, locatarii vor beneficia de o reducere a facturilor la energie de aproximativ 45%, economii care vor îmbunătăţi nivelul de trai al celor care locuiesc în aceste blocuri. În egală măsură, confortul şi siguranţa locuirii sunt acompaniate de îmbunătăţirea esteticii ansamblului locativ aferent uneia din cele mai populate zone din municipiu„, a declarata Mircea Hava, primarul municipiului Alba lulia.

Concret, lucrările de reabilitare vor fi plătite în proporție de 60% cu bani de la Uniunea Europeană, 20% este contribuția administrației locale, iar 20% – aproximativ 2.500 de lei vor fi plătiți de locatari. Proprietarii de magazine de la parterul blocurilor vor suporta integral valoarea lucrărilor.

Potrivit primarului Mircea Hava, în funcție de problemele financiare cu care se confruntă locatarii, aceștia pot beneficia de facilități cum ar fi eșalonarea plăților pe un termen de 5 ani, sau chiar de reduceri de până la 20% din suma datorată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Publicat

în

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat în ședința extraordinară de marți, 9 august 2022, ca divizionara terță AFC Unirea 1924 Alba Iulia să fie preluată de Primăria municipiului Alba Iulia prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, ce aparține de autoritățile locale și administrează patrimoniul sportiv din municipiu.

CITEȘTE ȘI: Decizie istorică: Unirea Alba Iulia a fost preluată de Primăria municipiului Alba Iulia! Un nou început pentru clubul fanion al Albei!

AFC UNIREA 1924 este succesorul în drepturi a echipei de fotbal înființată în anul 1924 sub denumirea Unirea Mihai Viteazul deținând palmaresul tuturor echipelor, indiferent de denumire, care au succedat echipa de fotbal Unirea Mihai Viteazul.

Elit - Gustul Desăvârșit

ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UNIREA 1924 este de acord cu predarea către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA cu titlu gratuit și definitiv, a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum și a tuturor drepturilor federative sportive aferente.

Potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice al Federației Române de Fotbal cluburile de drept privat, participante la campionatele naționale de seniori care au obținut dreptul de participare în competiție prin cesionarea acestuia de la cluburile de drept public, pot cesiona dreptul de participare în competiție cu titlu gratuit și definitiv, exclusiv cluburilor de drept public care au deținut dreptul de participare în competiție, la data cesionării acestuia către cluburile de drept privat respective.

„Așa cum suporterii noștri au remarcat, în ultima perioadă nu am ieșit în on-line deși au avut loc evenimente importante: rezultatele excelente ale echipei de juniori A1, revenirea echipei de seniori în liga a 3-a, reunirea lotului pentru noul sezon competițional.

Toate eforturile oamenilor din club au fost direcționate spre dezideratul cel mai important al acestui an: preluarea echipei de către Primăria Municipiului Alba Iulia. Întreaga suflare uniristă va fi mâine cu ochii și cu urechile pe dezbaterile Consiliului Local care va decide în ședință extraordinară soarta echipei noastre în pragul împlinirii unui secol de existență. Așteptăm cu sufletul la gură decizia care poate aduce Unirea Alba Iulia acolo unde îi e locul: printre echipele de mare tradiție ale României!”, au scris reprezentanții AFC Unirea 1924 pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Publicat

în

PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Absolvirea academiilor militare de către absolvenţii colegiului reprezintă nu doar un moment de bucurie ci şi de mândrie pentru toţi cei implicaţi în procesul complex de pregătire şi îndrumare a acestora pe perioada studiilor liceale.

Succesul înregistrat de absolvenţii colegiului, atât în instituţiile de învățământ superior militar, cât şi mai departe în cariera militară, sunt o dovadă a bunei pregătiri primite în anii de liceu. Absolvenţii noştri dau dovadă de perseverență, determinare și ambiție, calităţi care îi clasează an de an printre cei mai buni din promoţie, fiind în acelaşi timp şi sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare de a realiza lucruri mărețe. După o astfel de provocare, urmează alta și mai mare: primii paşi spre cariera militară, odată cu obţinerea primului grad de ofiţer.

Şase absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, promoţiile 2019, 2018 şi 2017 s–au remarcat la absolvirea academiilor militare prin obţinerea de rezultate deosebite, fiind declaraţi şefi de promoţie la specializările în care s–au pregătit, iar doi dintre ei au fost desemnaţi şefi de promoţie pe academiile absolvite, obținând cea mai mare medie de absolvire a studiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit
  • Sublocotenent Bogdan Cătană–Bota (promoţia 2019) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi a specializării Finanţe – Contabilitate, (foto 1);
  • Aspirant inginer Ana – Cristina Geică (promoţia 2018) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa şi a programului de studii „Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale”, (foto 2);
  • Sublocotenent Alexandru Lazăr (promoţia 2019) – șef promoție la specializarea Controlor trafic aerian – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, (foto 3);
  • Sublocotenent Carla Holom (promoţia 2019) – şef promoţie la specializarea Intendenţă – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, (foto 4);
  • Sublocotenent inginer Alexandru Mătuşa (promoţia 2018) –şef promoţie la programul de studii Echipamente şi sisteme electronice militare – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 5);
  • Sublocotenent inginer Denisa – Georgiana Şipoş (promoţia 2017) – şef promoţie la programul de studii Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 6).

Felicitări, suntem mândri de voi!

Rezultatele obţinute ne onorează şi ne dau speranţe că tot ceea ce sădim în mintea şi sufletele atâtor generaţii, nu doar încolţeşte ci şi rodeşte frumos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Publicat

în

Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia se întâlnesc astăzi, 9 august, în cadrul unei ședinte extraordinare, al cărei scop este preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924 de către CSM Unirea Alba Iulia.

Preluarea va fi gratuită și cu titlu definitiv, așa cum arată și proiectul de hotărâre pus la dispoziție de către Primăria Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inițiatorul acestui proiect este primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare