Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei ani și șapte luni de închisoare cu executare pentru un bărbat din județul Alba acuzat de tentativă la omor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei ani și șapte luni de închisoare cu executare pentru un bărbat din Cîlnic acuzat de tentativă la omor.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Cîlnic, a fost condamnat de un complet al Tribunalului Alba la pedeapsa de 3 ani și 7 luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor. Bordea Petrică este judecat penal după ce a înjunghiat un consătean cu un cuțit. Agresiunea a avut loc în 18 februarie 2018, dată la care inculpatul a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv.

”Inculpatul Bordea Petrică, la data de 18.02.2018, în timp ce se afla pe raza localităţii Cîlnic, judeţul Alba, în jurul orelor 19,00-19,30, aflându-se în faţa imobilului cu nr. 162, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a creat un conflict spontan, cu victima B.I., iar cu ajutorul unui cuţit pe care l-a avut asupra sa, i-a aplicat o lovitură în zona abdomenului, cauzându-i o «plagă înjunghiată abdominală, regiunea hipocontrului stâng».

Din constatările preliminare ale Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba a rezultat că, urmare a plăgii penetrante abdominale, s-a intervenit chirurgical şi s-a apreciat că leziunea cauzată a pus în primejdie viaţa victimei”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba făcut public la momentul punerii sub acuzare a bărbatului. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 11 aprilie 2018, iar în 27 august a fost emisă prima sentință de condamnare.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

”Condamnă pe inculpatul Bordea Petrică la o pedeapsă de 3 ani şi 7 luni închisoare. (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestării preventive, începând cu data de 18.02.2018 – la zi. În baza art. 399 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului, măsură prelungită şi menţinută ulterior în condiţiile legii. (…) dispune confiscarea de la inculpat a corpului delict – un cuţit cu lama de 12 cm folosit de inculpat la comiterea faptei şi aflat la camera de corpuri delicte a Tribunalului Alba.

În baza art. 5, 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpată în vederea introducerii în SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR şi încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice”, se precizează în dispozitivul deciziei de la Tribunal.

Bărbatul a mai fost obligat să achite daune morale în valoare de 2.000 de lei către victimă, precum și cheltuieli de spitalizare de circa 2.900 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea