Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru Mihai Ioan Sârbu și Dănuț Ispas, foști inspectori ai DGFP Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Patronul Europexpres, Eugen Lăpădat, care i-a mituit pe funcționari a primit două luni de închisoare cu suspendare

Judecătorii de la Tribunalul Alba au pronunțat astăzi sentința în dosarul de corupție în care doi foști inspectori de la DGFP Alba – Mihai Ioan Sârbu și Dănuț Ispas au fost acuzați de luare de mită iar Eugen Lăpădat, patronul firmei Europexpres, pentru dare de mită.

Cei doi foști funcționari au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare iar Lăpădat a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare. Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Omul de afaceri albaiulian Eugen Lepădat şi cei doi inspectori fiscali de la DGFP Alba, Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas, au fost trimiși în judecată pentru corupție în luna iulie 2011. Potrivit procurorilor, în iunie 2009, cei doi inspectori fiscali, în calitate de consilieri în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba au acceptat promisiunea primirii sumei de 5.000 lei, iar la data de 10 iunie 2009 au primit efectiv suma respectivă de la inculpatul Lăpădat Eugen. Concret, în schimbul sumei primite, cei doi funcţionari publici au consemnat în actul de control că societatea comercială administrată de mituitor are de plătit bugetului de stat obligaţii fiscale în cuantum substanţial mai redus decât cel ce reieşise în urma controlului, şi anume 2.153 lei în loc de 140.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O nouă metodă de ÎNȘELĂCIUNE în Alba, prin intermediul rețelelor de socializare: Cum au lăsat escrocii pe două femei fără bani. Recomandările polițiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă metodă de ÎNȘELĂCIUNE în Alba, prin intermediul rețelelor de socializare: Cum au lăsat escrocii pe două femei fără bani. Recomandările polițiștilor Două femei din Alba au fost înșelate de escroci prin intermediul rețelelor de socializare. În cadrul campaniei de informare publică desfășurată de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, în scopul prevenirii victimizării din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea