Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tratamentul cu plasmă, în rândul pacienților critici, infectați cu COVID-19, va fi folosit și în România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tratamentul cu plasmă, în rândul pacienților critici, infectați cu COVID-19, va fi folosit și în România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Și în țara noastră va fi recoltată palsmă de la pacienții videncați, pentru a fi transferată altor cetățeni, aflați în stare critică. Astfel, cei deja vindecați își vor putea ajuta semenii care încă se luptă cu nemilosul virus, doarece plasma acestora ar putea fi tratamentul miraculos pentru cei infectați, ajunși în stare gravă.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a spus că România a primit trei aparate de palasmafereză, sub formă de donație, iar în prezent există o mie de persoane vindecate.

Această plasmă se va recolta în trei centre, urmând ca ea să fie folosită la pacienții critici. Plasma va fi prelevată de la cei care deja și-au făcut anticorpi și care sunt negativi la Covid-19 prin testarea moleculară.

„Pacienții donează pe baze voluntare, trebuie să fie sănătoși, fără simptomatologie, cu un test negativ și să existe evidențierea anticorpilor”, a explicat Nelu Tătaru.

Principiul acestui tratament e cunoscut de peste un secol, fiind folosit și în combaterea epidemiei de gripă spaniolă. De asemenea, a fost aplicat și pentru alte infecții virale, de pildă Ebola. Este o metodă de transmitere a anticorpilor dezvoltați de o persoană care s-a vindecat către o alta care încă se luptă cu virusul. Și China, dar și Statele Unite și din ce în ce mai multe țări apelează la terapia aceasta.

De asemenea, plasma umană este folosită în mod curent pentru fabricarea imunoglobulinei, medicament esențial în tratarea bolilor autoimune.

Și un studiu realizat în ultimele luni în China, pe pacienții grav bolnavi, demonstrează eficiența terapiei cu plasmă. Rezultatele au arătat că starea pacienților a început să se îmbunătățească după trei zile de transfuzii de plasmă.

Surse: digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național “Bethlen Gábor” din Aiud, premiul III la etapa națională a olimpiadei de matematică pentru școlile cu predare în maghiară și calificare la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național “Bethlen Gábor” din Aiud, premiul III la etapa națională a olimpiadei de matematică pentru școlile cu predare în maghiară și calificare la faza internațională Elevul Gábor Farkas Ferenc s-a calificat la etapa națională, unde a obţinut premiul III și s-a calificat la etapa internațională a olimpiadei. Citește și: FOTO: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea