Rămâi conectat

Actualitate

Tratamente în regim privat în spitalele de stat?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un proiect de lege inițiat la propunerea Ministerului Sănătății care prevede posibilitatea ca medicii să lucreze în regim privat în spitalele de stat a ajuns pe masa parlamentarilor din comisia de sănătate. Medicul va avea dreptul la practica privată în spitalul de stat după terminarea orelor de program și va putea să își stabilească singur tarifele.

Ce trebuie să facă medicii
Medicii care vor dori să intre în acest sistem o vor putea face dacă practică în cadrul unei firme, PFA, CMI sau altă formă de organizare. Medicul va intra cu firma lui în contract cu spitalul respectiv închiriind de facto spațiul sau aparatura medicală a spitalului. Tarifele minimale ale închirierii vor fi stabilite de Ministerul Sănătății, dar fiecare manager de spital va avea libertatea să negocieze tarifele la care închiriază medicului, nu mai mici însă de cele fixate de minister.

Pacienții
Fiecare pacient va plăti serviciul medical acordat în regim privat la casieria spitalului.
La acest moment se estimează că circa 15% din suma plătită de pacient va fi reținută de spital în contul consumabilelor folosite, restul urmând să fie împărțit între membrii echipei medicale. De asemenea, proiectul mai prevede că pacientul tratat în regim privat nu va fi nevoit să-și cumpere medicamente sau alte consumabile din afara spitalului, el urmând să beneficieze și de servicii hoteliere superioare celor primite dacă ar fi tratat în regim public.

În același timp, pacientul tratat în regim privat își va putea alege medicul curant. Deocamdată nu este foarte clar stabilit dacă pacienții tratați în spitalul de stat în regim privat își vor putea acoperi o parte din costul serviciilor medicale și pe seama asigurării de sănătate de stat.
Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia are în prezent contractate cu CAS Alba 763 de paturi, 25 paturi spitalizare de zi, unitatea de primiri urgențe – 5 paturi și 14 paturi însoțitori, acoperind peste 25 de specialități medicale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea