Rămâi conectat

Actualitate

Tratament împotriva COVID-19, dezvoltat de o adolescentă din SUA: ,,Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un posibil tratament contra noului coronavirus a fost dezvoltat de o tânără din SUA. Inițial, proiectul științific al adolescentei viza combaterea gripei dar a fost adaptat atunci când a lovit pandemia. Tânăra cercetătoare spune că a folosit mai multe modele simulate de computer pentru a identifica molecula capabilă să blocheze virusul SARS-CoV-2.

Tânăra Anika Chebrolu, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a dezvoltat o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și îl împiedică să mai acționeze

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 și îi blochează funcționarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință. El era profesor de chimie și îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învățând toate aceste lucruri despre știință am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu.

Tânăra provine dintr-o familie de origine indiană. Ea a fost premiată cu 25 de mii de dolari pentru descoperirea sa.

„În ultimele zile, am văzut că este foarte mult interes în presă pentru proiectul meu și asta arată speranța noastră a tuturor de a pune capăt pandemiei. Și eu, ca toată lumea, aș vrea să mă întorc cât mai curând la o viață normală”, a declarat Anika pentru CNN citat de digi24.ro.

Adolescenta a spus că gândul de a găsi un lec împotriva virusurilor i-a încolțit după ce a studiat pandemia de gripă din 1918 și după ce a constatat câți oameni mor în Statele Unite în fiecare an, deși sunt vaccinuri și medicamente antivirale pe piață.

Ea speră că molecula pe care a descoperit-o și care ar urma să anihileze proteina ce formează „coroana” pe care o are SARS-CoV-2, împiedicând astfel virusul să intre în celule, va fi dezvoltată în continuare cu ajutorul virusologilor și a specialiștilor farmaciști găsindu-se astfel un leac împotriva coronavirusului.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea