Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tranzacția anului în România: Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank. Ce se întâmplă cu clienții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tranzacția anului în România: Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank. Ce se întâmplă cu clienții

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active din Romania, a aprobat joi, 8 februarie, achiziţionarea a 100% din acţiunile OTP Bank Romania SA, precum si a altor companii din Grupul OTP Romania (inclusiv OTP Asset Management SAI SA si OTP Leasing Romania IFN SA), semnarea contractului având loc vineri.

Preţul total al tranzacţiei ce urmează sa fie plătit de către Banca Transilvania este de 347,5 milioane euro, se arată într-un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Citește și: Pensii 2024 | Majorări de peste 1.000 de lei pentru unii pensionari români. Anunțul șefului Casei de Pensii

”Consiliul de Administraţie al Bancii Transilvania a aprobat în data de 08.02.2024 perfectarea tranzacţiei pentru achizitionarea a 100% din acţiunile OTP Bank Romania S.A., precum şi a altor companii din Grupul OTP Romania (inclusiv OTP Asset Management SAI SA si OTP Leasing Romania IFN SA), semnarea contractului având loc în cursul zilei de azi. Preţul total al tranzactiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de 347,5 milioane euro. Dorim să precizăm că atât Banca Transilvania, cât şi OTP Bank Romania SA vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei. Ulterior semnării şi în vederea integrării entităţilor amintite mai sus în cadrul Grupului Financiar BT, vor fi demarate şi derulate procedurile legale pentru obţinerea tuturor aprobarilor necesare din partea autorităţilor competente”, anunţă BT.

Banca precizează că investitorii pot accesa informatii suplimentare pe website-ul Bancii Transilvania la Sectiunea Relatii Investitori.

De-a lungul timpul, Banca Transilvania a achiziţionat şi Volksbank, Banc Post, Idea Bank, dar şi Victoriabank şi Microinvest din Republica Moldova.

Banca Transilvania are acum o capitalizare de 19,88 miliarde lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea