Rămâi conectat

Curier Județean

Transportatoarele de mărfuri periculoase, luate de control: 12 sancțiuni aplicate în ultimele două zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultimele două zile, poliţiştii din judeţul Alba au verificat 49 de autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor legale privind acest tip de transport. Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, iar toţi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.   

În perioada 6 – 7 decembrie 2017, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba, au desfășurat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele ce transportă mărfuri periculoase.

Au fost verificate aspectele legate de respectarea timpilor de conducere şi de odihnă, starea tehnică generală a autovehiculelor, documentele care, obligatoriu, trebuie să existe la bordul autovehiculelor (copiile conforme ale licenţelor de transport, inspecțiile tehnice periodice, certificatele de pregătire profesională ale conducătorilor auto, documentele aferente tipului de transport efectuat, etc) dar şi modul în care sunt respectate prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 49 de astfel de autovehicule şi au fost constatate 12 abateri de natură contravenţională, din care 9 la regimul rutier, iar 3 la legile speciale ce reglementează transportul rutier de mărfuri periculoase. Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Toţi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în toate cazurile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024 Primăria Cugir organizează joi și sâmbătă două acțiuni de ecologizare în oraș, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024. Citește și: Primăria Cugir va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea