Rămâi conectat

Ştirea zilei

Traian Băsescu refuză să dea românilor o şansă la un trai decent

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Refuzând să promulge legea privind ieftinirea alimentelor de bază, Traian Băsescu nu le mai dă românilor nici o şansă, susţine Ioan Dîrzu preşedintele PSD Alba. „Şeful statului a comis recent cel mai reprobabil gest al său din ultimul timp, trimiţând, fără nici un temei juridic, legea privind reducerea TVA la alimentele de bază înapoi către Parlamentul României, care o votase în urmă cu o săptămână. Parlamentarii PSD au iniţiat şi au votat legea privind reducerea TVA de la 24% la 5% pentru câteva alimente de bază tocmai pentru a uşura traiul zilnic al românilor. Cel care spune că această lege a fost votată din greşeală ori este un ticălos, ori se înşeală amarnic. S-a susţinut legea de ieftinire a alimentelor tocmai pentru a ajuta românul de rând, cel care îşi pune problema ce va mânca a doua zi şi care are în faţă o iarnă cumplită. Votul a fost un ultim gest de libertate al parlamentarilor PDL, care sunt acum prizonierii lui Traian Băsescu – de acum ameninţările, şantajul şi mituirea sunt mijloacele utilizate frecvent de miniştrii Guvernului Boc, pentru a-i obliga pe propriii parlamentari să nu voteze conform conştiinţei, conform interesului oamenilor, ci după degetul arătat de stăpân”, a spus liderul PSD Alba, dr. Ioan Dîrzu. El este de părere că respingând legea pentru ieftinirea laptelui, cărnii, pâinii şi a altor alimente de bază, Traian Băsescu a refuzat singura măsură bună prin care avea acum ocazia să susţină românii, pentru care problema asigurării existenţei de fiecare zi devine una capitală. „Orbit de putere, preşedintele Băsescu a refuzat ieftinirea alimentelor, acţionând la indicaţiile FMI, instituţie care nu este interesată decât de subjugarea financiară deplină a României, nu de asigurarea minimului de subzistenţă al cetăţenilor români. Gestul lui Traian Băsescu arată că nu îi mai pasă de soarta propriilor concetăţeni aflaţi în prag de iarnă. El a demonstrat că nu îl mai preocupă problemele oamenilor de rând, ci numai jocurile şi manevrele politice pentru acapararea întregii puteri în stat şi eliminarea oricărei opoziţii democratice. Astăzi, regimul Băsescu dovedeşte încă o dată că este un regim funest, antipopular şi nedemocratic. TVA redus pentru alimentele de bază ar fi stimulat agricultura, crescătorii de animale şi nu în ultimul rând ar fi fost create noi locuri de muncă, fapt inedit pentru Guvernul Boc care e obişnuit numai cu tăieri şi reduceri de personal”, a spus Dîrzu. PSD va susţine în continuare necesitatea reducerii TVA la alimentele de bază, însă, în opinia liderului PSD Alba, lupta va fi dură, devenind, prin demersurile puterii actuale şi ale preşedintelui Băsescu o luptă a opoziţiei împotriva celor care şi-au întors definitiv faţa de la popor. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Controale la operatorii de carburanți din Alba: Amenzi de peste 220.000 de lei, o firmă închisă și alta cu activitatea suspendată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale la operatorii de carburanți din Alba: Amenzi de peste 220.000 de lei, o firmă închisă și alta cu activitatea suspendată

Prin Ordinul Prefectului județului Alba, Nicolae Albu, nr.261/31.08.2023, s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

Începând cu data de 31.08.2023, comisiile, alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat Sibiu, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba, Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Unirea” a județului Alba, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Direcția Regională Antifraudă Fiscală 7 Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Biroul Vamal de Interior Alba, Agenția Teritorială Autoritatea Rutieră Română Alba și Agenția pentru Protecția Mediului Alba au efectuat 584 de controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

Din datele centralizate până marți 3 octombrie a.c au fost constatate 719 deficiențe și disfuncționalități și au fost aplicate un număr de 466 sancțiuni contravenționale, dintre care 84 amenzi în valoare de aproximativ 224.800 lei și 382 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Unirea” a județului Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba , Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu Alba, Direcția Regională Antifraudă Fiscală 7 Sibiu, Biroul Vamal de Interior Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Menționăm faptul că acțiuni de control la agenți economici de pe raza județului Alba, care depozitează, transportă, distribuie sau comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora s-au efectuat în permanență de către instituțiile statului conform competențelor pe care le au.

În urma verificărilor realizate de către comisiile mixte, până în acest moment a fost dispusă suspendarea activității unui operator economic care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL, de către Biroul Vamal de Interior Alba și închiderea activității unui operator economic până la remedierea unor deficiențe tehnice constatate, măsură dispusă de către Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat Sibiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Teribilism și alcool: Un bărbat din Alba riscă închisoarea după ce a furat o mașină pe care a condus-o beat și fără permis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Teribilism și alcool: Un bărbat din Alba riscă închisoarea după ce a furat o mașină pe care a condus-o beat și fără permis

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de magistrații Judecătoriei Aiud pentru săvârşirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 28 septembrie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară la Judecătoria Blaj, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În actul de sesizare s-a reţinut că, în data de 07.07.2023, în jurul orei 01:00, inculpatul a sustras din Ocna Mureș autoturismul aparținând unei firme din oraș, și, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, s-a urcat la volanul autoturimsului respectiv, pe care l-a condus pe drumurile publice, în speţă de pe strada Abator din Ocna Mureş și până pe strada Clujului, unde, în jurul orei 02.10 fost oprit de către organele de poliție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se constată că nu au fost formulate cereri şi excepții şi nici din oficiu nu se impun a fi invocate.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

SÂMBĂTĂ: „Ziua vânătorului și pescarului” ediția 2023, sărbătorită la Complexul vânătoresc Lupoaia din Hăpria, comuna Ciugud

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Ziua vânătorului și pescarului” ediția 2023 va avea loc sâmbătă 7 octombrie, începând cu orele 13:00, la Complexul vânătoresc Lupoaia din Hăpria, comuna Ciugud.

Asociația județeana a vânătorilor și pescarilor sportivi Alba organizează în data de 7 octombrie 2023, la Complexul vânătoresc din Hapria, Ziua vânătorului și pescarului ediția 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Invităm la această mare sărbătoare, devenită deja tradițională, toți membrii vânători și pescari ai asociației, prieteni, colaboratori și simpatizanți. Vă vom încânta cu produse tradiționale vânătorești, băuturi alese, muzică lăutărească, surprize și multă voie buna. Vă așteptăm cu drag!”, a transmis Vasile Bucur, președintele  AJVPS Alba.

Vom trăi momente alese, de camaraderie de breasla, ne vom bucura de revederea prietenilor și simpatizanților, vom depana amintiri și vom crea o atmosferă de coeziune și voie bună.

Vom oferi o prezentare inițiată de catre ing. Radu Mija, membru de onoare al Ajvps Alba, intitulata,, Etică vanatoreasca-istorie și contemporaneitate”, demonstratie de tir cu arcul , ne vom bucura de savoarea gastronomiei vânătorești unica și plina de esențe ancestrale și vom ciocni pahare cu vin .

Un salut vanatoresc tuturor și va așteptam cu drag!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare