Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Traian Băsescu: Atenţie cu regionalizarea că România este un stat unitar! Vezi nemulţumirile preşedintelui

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Invitat la emisiunea „După 20 de ani”, preşedintele Traian Băsescu s-a arătat puţin sceptic în legătură cu modul în care se face regionalizarea. Preşedintele consideră că după acest proces România se poate transforma într-un stat federal, că administraţia statului este mai complicată şi că persoanele din mediul rural vor fi dezavantajate.

După ce duminica trecută vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că vor fi 8 sau 9 regiuni, Traian Băsescu susţine că numărul lor este mai puţin important şi că regionalizarea trebuie să simplifice administraţia statului declarându-se nemulţumit şi de numărul mare al membrilor din Parlament care complică administraţia statului. „Numărul de regiuni este mai puţin important. Din punctul meu de vedere se putea face o regionalizare cu 8, 9, 12, 16 regiuni. Important este să respectăm criteriile care dau dreptul regiunilor să se adreseze Bruxelles-lului. Regionalizarea aşa cum este dezbătută va introduce un etaj intermediar între Guvern şi administraţiile locale. În viziunea mea regionalizarea trebuie să simplifice administraţia statului. Acest lucru nu se poate face aşa cum se face acum” a spus preşedintele duminică dimineaţa.

Preşedintele consideră greşit modul în care a fost început regionalizarea care poate transforma statul într-unul federal la fel ca şi Statele Unite ale Americii. „Trebuie avută mare grijă cu aceste regiuni. Dacă ei se gândesc că vor face parlamente regionale, preşedinţi regionali, statul se transformă în stat federal. Mare grijă, domnilor politicieni, România este stat unitar! a atras atenţia Traian Băsescu.

Situaţia persoanelor aflate în mediul rural în atenţia preşedintelui: “Domnul Dragnea vrea să facă guvernatori în decembrie. Le recomand să n-o facă până nu vor face câteva lucruri. În primul rând să facă o analiză a situaţiei comunelor, să construiască infrastructura de comunicaţii. La centrul regional vor trebui băgate în calculator toate” a închis subiectul, Traian Băsescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea