Rămâi conectat

Actualitate

Tragediile de pe șosele modifică legea: Șoferii asupra cărora sunt găsite droguri rămân fără mașini

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tragediile de pe șosele modifică legea: Șoferii asupra cărora sunt găsite droguri rămân fără mașini

În cursul zilei de luni, 28 august, Cătălin Predoiu, ministrul de Interne al României, a transmis că va propune modificarea legislaţiei privind drogurile, astfel încât să se efectueze teste antidrog la examinarea pentru dobândirea sau restituirea carnetului de conducere anulat pentru consum de substanţe interzise, precum şi să se confiște mijloacele de transport în care sunt depistate droguri.

Predoiu a precizat că va propune Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei pe mai multe direcţii. Ministrul de Interne a spus că va veni cu măsuri care vizează conducătorii auto, instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea carnetului reţinut pentru consum de alcool sau droguri.

”Deci, vrei carnet, test antidrog”, a spus Predoiu.

Ministrul de Interne a mai spus că propune instituirea unor noi situaţii în care efectuarea testării antidrog şi pentru alcool este obligatorie, suplimentar prevederilor actuale, atunci când în vehicul sunt identificate substanţe, recipiente de alcool desfăcute, sau conducătorul figurează în baza de date că a încălcat legea privind consumul de alcool la volan sau pentru consum de droguri.

O altă propunere vizează mărirea termenelor pentru restituirea permisului de conducere dacă a fost anulat ca urmare a consumului de alcool sau droguri, în prezent şase luni de la data executării pedepsei amenzii sau privare de libertate. ”Voi propune trei ani”, a spus el.

Predoiu a mai spus că va propune instituirea măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri. De asemenea, va propune suspendarea şi anularea înmatriculării în cazul în care autovehiculul nu deţine RCA, similar actualei soluţii referitoare la ITP.

Anunţul privind modificarea legislaţiei privind drogurile a fost făcută luni, după prezentarea concluziilor raportului Corpului de Control în cazul accidentuui din 2 Mai.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Plata TVA la momentul emiterii facturii și nu la încasarea ei este foarte periculoasă”: Ce spune Cristian Păun, profesor la ASE, despre această măsură propusă de Guvern

Bera Larisa

Publicat

în

„Plata TVA la momentul emiterii facturii și nu la încasarea ei este foarte periculoasă”: Ce spune Cristian Păun, profesor la ASE, despre această măsură propusă de Guvern Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul privind încasarea în avans a TVA la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea