Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Traficul rutier pe autostrada demolată ar putea fi reluat din septembrie. Contractul cu Impregilo reziliat de CNADNR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scandalul autostrăzii demolate, mai precis a lotului 3 din autostrada Orăștie – Sibiu, a ajuns într-o nouă etapă. CNADNR a reziliat contractul cu compania italiană Salini Impregilo, constructorul tronsonului problemă, a anun’ay miercuri ministrul Transporturilor, Dan Costescu.
autostrada-demolataPotrivit acestuia, expertizele realizate de compania de drumuri dar şi cele primite de la constructor arată, în principal, acelaşi lucru, respectiv că materialele de construcţie nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini, lucrările de execuţie în sine sunt necorespunzătoare. ‘Într-un cuvânt proiectul nu a fost respectat’, a subliniat Costescu.

 

La începutul sau mijlocul lui septembrie se va putea relua traficul pe autostradă
“Am primit un comunicat de la CNADNR privind rezilierea contractului cu actualul constructor. În acelaşi timp se va demara o cerere de ofertă pentru selectare noului constructor care să remedieze deficienţele din zona demolată de 200 m şi din cei 300 de metri suplimentar pe care au apărut fisuri pe drum. Termenul pentru aceste lucrări, în cazul în care nu apare nicio contestaţie, este august. Asta înseamnă că la începutul sau mijlocul lui septembrie se va putea relua traficul pe autostradă’, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor.
Autostrada Orăștie – Sibiu are planificată ca dată de finalizare trimestrul III din 2018, iar valoarea investiției rămase se ridică la 92,4 milioane euro, potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene.

Între timp procurorii DNA cercetează modul în care a fost respectată legea și obligațiile contractuale în cazul construcției lotului 3 din autostrada Orăștie – Sibiu. (TB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea