Trafic restricționat, timp de 2 luni, pentru lucrările de la podul Mureș de la intrarea din Alba Iulia. Intervalul orar în care se vor face lucrări

Trafic restricționat, timp de 2 luni, pentru lucrările de la podul Mureș de la intrarea din Alba Iulia. Intervalul orar în care se vor face lucrări

În cursul lunii iulie a anului curent, prin contribuția structurilor de specialitate din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba au fost realizate 2 obiective care privesc siguranța și fluența traficului rutier, fiind adoptate astfel măsuri de sistematizare adecvate condițiilor de trafic, activitatea unității noastre de politie venind în sprijinul participanților la trafic.

În cele ce urmează reliefăm cele doua „deficiențe” care au fost remediate, în colaborare cu administratorul drumului public:

Starea necorespunzătoare a podului de peste râul Mureș

În ultima perioada de timp, pe sectorul de drum: Sebeș – DN1 – Alba Iulia s-au înregistrat valori mari de trafic, în special acestea concentrându-se în zona podului de peste râul Mureș, unde traficul rutier era agasat, desfășurându-se cu dificultate din cauza stării necorespunzătoare a părții carosabile aferente acestuia.

Având în vedere disfuncționalitățile survenite la rosturile de dilatație de la pod, a apărut necesitatea intervenției în regim de urgență în vederea remedierii acestora, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu consecințe grave, dar si pentru asigurarea unei fluente optime a circulației rutiere.

În acest context, administratorul drumului public a încheiat un contract de prestări servicii cu un executant de lucrări, iar acesta a înaintat unității noastre de poliție o solicitare pentru instituirea restricțiilor de circulație în vederea realizării lucrărilor de reparații/înlocuire a rosturilor de dilatație.

Prin urmare, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba, în urma analizării documentației, a emis aviz favorabil pentru executarea de lucrări în ampriza drumului public, stabilind condițiile în care acesta poate fi realizat si ținând cont de unele particularități:

– perioada de execuție este de 2 luni (pe timp de noapte);
– activitățile ocazionate de aceste intervenții se vor realiza, de luni până vineri, doar in intervalul orar: 20.00 – 07.00;
în zilele de sâmbăta se vor executa lucrări doar in intervalul orar: 18.00 – 10.00;
– în zilele de duminică se vor executa lucrări doar in intervalul orar: 19.00 – 07.00;

Pe timpul efectuării lucrărilor, traficul va fi dirijat alternativ, prin utilizarea instalațiilor de semaforizare care vor fi amplasate la cele doua capete ale podului.

Pe timp de zi, zona grevată de lucrări va fi acoperită cu un dispozitiv de tip „placă”, care va proteja locul de intervenție, astfel fiind asigurată planeitatea drumului public și facilitând circulația în ambele sensuri.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...