Ziarul Unirea

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan: Cine va lucra în această zi, nu-i va merge bine „în ale casei”

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan: Cine va lucra în această zi, nu-i va merge bine „în ale casei”

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gura de Aur. Potrivit credinței populare în 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfințiilor Trei Ierarhi, nu este bine să muncești.

Citește și: Mesaje de Sfântul Ioan. Felicitări de Sfântul Ioan. Urări de Sfântul Ioan

La sate se obisnuieste ca in aceasta zi de sarbatoare inchinata celor trei sfinti sa se faca praznice de pomenire a mortilor din familiile credinciosilor, iar fetele tinere se roaga si tin post o avea o casnicie fericita. Tot traditia populara mai spune ca cine va lucra in aceasta zi, nu-i va merge bine „in ale casei” si poate sa orbeasca. Se crede ca pe 30 ianuarie incepe sa incolteasca graul care nu a incoltit din toamna. In traditia populara se spune ca de astazi se schimba vremea. De-acum, se zice ca „se stramba partiile”, iar vremea da spre primavara. Daca stresinile curg, primavara va fi friguroasa, daca e ger, vara va fi calduroasa.

ELIT

Sarbatoarea reconcilierii: Praznicul Celor Trei Ierarhi este o sarbatoare dedicata reconcilierii; acum se impaca rudele dupa lungi dispute, iar toate proiectele comune concepute in aceasta zi vor aduce prosperitate in caminul acestora.

Praznicul trebuie respectat cu sfintenie: In aceasta zi nu se fac treburi casnice: nu se spala rufe si nu se matura in gospodarie pentru a evita pericolul de inec, de intamplari violente si de infirmitate.

Citește și: Mesaje de Sfântul Vasile. URARI şi FELICITARI de Sf Vasile pe care le poți trimite prin SMS de Sfântul Vasile celor care îşi sărbătoresc ziua numelui

In ziua sarbatorii nu se instraineaza lucruri din casa: Potrivit tarditiei, in ziua praznicului nu este bine sa imprumutam lucruri din casa pentru a proteja caminul de paguba.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Ofrande pentru mortii neimpartasiti: In numeroase zone din tara, se impart ofrande pentru mortii neimpartasiti :gospodinele fac coliva, merg la biserica s-o sfinteasca si apoi impart ofrande cu coliva, cu fructe si peste la trei barbati, in memoria rudelor decedate in familie.

Mamele se roaga pentru norocul fetelor de maritat: In ziua praznicului, fiecare mama care are o fata de maritat respecta sarbatoarea: nu presteaza munci gospodaresti si se roaga la biserica pentru norocul fiicei sale.

Sfantul Grigorie Teologul este aparatorul vaduvelor: Vaduvele care au probleme financiare, de sanatate sau sunt inconjurate de dusmani aprigi, trebuie sa se roage si sa ceara ajutor Sfantului Grigorie, cel care, de secole, este aparatorul lor dovedit. Gospodina care nu respecta sarbatoarea, spala rufe si arunca laturi in curtea casei, dupa ce a impartit ofrande pentru morti, ramane vaduva.

Citește și: Mesaje de Paște • Urări de Paște • Felicitări de Paște • SMS de Paște

Un praznic de iertare pentru pacatul avortului: In ziua praznicului, femeile care au pacatuit facand un avort, trebuie sa respecte sarbatoarea: sa faca pomeniri si sa imparta ofrande; prin acest ritual ele pot fi iertate pentru marele lor pacat.

Pelerinaje in lacasuri de hram: In ziua de praznuire a celor Trei Ierarhi sunt benefice pelerinajele in lacasurile de cult, care poarta hramul Celor Trei Sfinti. Tot in aceasta zi, este bine sa fie ajutati copiii saraci, care doresc sa devina preoti.

Sfinții Trei Ierarhi sunt prăznuiți, în fiecare an, în 30 ianuarie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE, URĂRI și FELICITĂRI de Sfântul Gheorghe. Cele mai frumoase gânduri pe care le poți transmite celor dragi

MESAJE, URĂRI și FELICITĂRI de Sfântul Gheorghe. Cele mai frumoase gânduri pe care le poți transmite celor dragi Aproximativ un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

S 30 ianuarie 2015 at 11:17

De ritualul secret, al BOR, „Hora Calugareasca”, foarte important in „Sfanta Traditie”, ca fara sa fie initiat in el, un popa nu poate ajunge Episcop, ati auzit?
Hora calugarilor:
Se pun astia in cerc, fiecare cu p… in c…l celuilalt.
Cel din fata zice asa:
-Buna, buna nu-i prea buna,
C-am in c.r, dar n-am in P..la!!!
La care cel din urma replica:
-Tineti hora nu fiti hoti,
Sa ne-ajunga-n c.r la toti!!!

realist 30 ianuarie 2015 at 17:36

Normal ca daca se lucreaza azi si miine etc conf obiceiului nostru mioritic nu ne va merge bine , cu o asemnea idee vom fi o tara tot in sec 16, la propagarea lenei contribuie si B O R masiv prin incurajarea puturoseniei ridicata la rang de virtute.

mike 30 ianuarie 2015 at 19:29

mai, S, se vede ca-ti lipseste, de-aia te gandesti la asa ceva… 😛

realist 30 ianuarie 2016 at 14:18

Ai dreptate fratele meu geaman /tot realist/ la noi munca nu-i o virtute iar BOR are grija sa se mentina in Ro primitivismul ca asa poate manipula o patura groasa de tembeli/ vezi aiureala cu apa adusa de pompieri dar infectata de popi , dealtfel ptr o asemenea excrocarie aici in ITALIA umbla popii in comunitatea romaneasca si pun afise pe usa ca vin cu stropitul cu apa prin casa dar costa 2 sau 3 sute euro, sant unii care fiind retardati si achita dupa care se lauda cu tampenia lor , asa a avut anul trecut B O R un profit neimopozitat de peste 4 miliarde de euro, santem multi dar prosti.

realist 30 ianuarie 2016 at 14:35

Hello, unde-i comentariul meu?

Profu 31 ianuarie 2016 at 16:41

Vai de voi fariseilor , le-a spus MANTUITORUL ca ati schimbat CUVÂNTUL DOMNULUI cu datinile si tradițiile voastre pământești…Parca e real si in timpurile nostre nu-i asa?

Comentariile sunt oprite