Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Tradătorii încep să ardă, frate!”: Un bărbat din Alba a incendiat baloţii de lucernă ai vecinului și a filmat totul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Tradătorii încep să ardă, frate!”: Un bărbat din Alba a incendiat baloţii de lucernă ai vecinului și a filmat totul

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Blaj la pedeapsa de 2 ani şi 1 lună închisoare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere și nerespectarea regimului armelor si muniţiilor.

 

Decizia a fost pronunțată joi, 22 februarie, și poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În actul de sesizare, s-a reţinut că persoana vătămată deține o grădină împrejmuită iar în partea din spate a grădinii, la o distanță de aproximativ 130 de metri de poarta de acces, se afla o anexă confecționată din lemn, acoperită cu plăci de azbociment, în care erau depozitați 450 de baloţi de lucernă, dreptunghiulari.

La data de 13.11.2020 în jurul orei 23.00, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi avute cu persoana vătămată, inculpatul a pătruns în grădina acestuia, prin partea din spate a imobilului, după care, folosind o brichetă a incendiat baloţii de lucernă.

Incendiul a cuprins toți baloţii, anexa din lemn în care erau depozitați și s-a extins la alte bunuri aparținând persoanei vătămate, aflate în apropiere, respectiv o toaletă din lemn, o platformă tip remorcă și gardul din stâlpi de lemn cu sârmă ghimpată aflat în spatele anexei.

Inculpatul a rămas în preajma focului aproximativ 10 minute, timp în care, folosind telefonul său mobil a fotografiat și filmat incendiul. În timp ce efectua înregistrarea audio/video inculpatul a făcut următoarea afirmație: “Tradătorii încep să ardă, frate! … cu chibrit, acuma începe!…Avelos pace!”

După cele 10 minute petrecute acolo, inculpatul s-a deplasat la domiciliul său, tot prin partea din spate a grădinii. În urma incendiului au fost distruse anexa din lemn, cei 450 de baloți, toaleta din lemn, o roată de la platformă tip remorcă și gardul din stâlpi de lemn cu sârmă ghimpată, pe o lungime de aproximativ 14 metri.

De asemenea, la data de 16.11.2020, în jurul orei 16.00, inculpatul a predat organelor de poliție un pistol din metal de culoare negru, fără muniție, având atașată o vergea metalică pentru curăţare, armă pe care o deținea fără autorizație la locuința sa, într-o cutie din plastic de culoare neagră, într-un corp de mobilier din camera sa.

La stabilirea modalităţii de executare a pedepsei instanţa a avut în veedre conduita pozitivă adoptată de inculpat pe parcursul procesului penal, faptul că acesta a achitat parţial prejudiciul dar şi faptul că deşi a mai fost anterior condamnat această condamnare se refere la o amendă penală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea