Rămâi conectat

Actualitate

Toți medicii care termină rezidențiatul și au luat examenul ar putea fi angajați imediat: ”E mare nevoie de ei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii care vor promova examenul de rezidențiat, anul acesta, vor fi angajati, în condițiile în care sistemul medical se confruntă cu o problemă privind cadrele medicale implicate în combaterea pandemiei.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că se intenţionează găsirea unei soluţii pentru a angaja toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat în acest an. Potrivit spuselor sale, o astfel de măsură este absolut necesată în condițiile în care există o problemă legată de numărul cadrelor medicale implicat în lupta cu COVID-19.

Premierul a precizat că în acest moment sistemul medical se confuntă cu o lipsă a resursei umane, în condițiile în care există suficiente echipamente și dispozitive medicale pentru a face față pandemiei provocate de noul coronavirus.

„Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care au terminat rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer, pentru că, repet, noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive – injectomate, ventilatoare”, a declarat premierul Ludovic Orban într-o emisiune televizată.

Ludovic Orban a precizat că în ultima perioadă s-a apelat la foarte multe detaşări pentru a putea acoperi necesarul din unele spitale. Premierul a subliniat că pentru a asigura funcționalitatea sistemului de sănătate este nevoie de o suplimentare a numărului de cadre medicale, dat fiind că cele angajate în prezent reușesc să facă față cu greu noului val de infectări.

„Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă – sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că, în ceea ce privește numărul de paturi pentru pacienții care au contactat COVID-19, direcţiile de sănătate publică au cerut spitalelor non-COVID crearea unor saloane şi circuite separate unde să poată fi trataţi cei infectaţi cu noul coronavirus.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea