Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Topul randamentului pensiilor private

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valoarea activelor nete a ajuns în prezent la peste 4 miliarde de euro

Pensiile sunt de ceva timp încoace un subiect aflat mereu în actualitate. Dacă până cu ceva ani în urmă puteam vorbi doar de pensia pe care o oferea statul (tot mai mică şi nesigură), iată că lucrurile s-au mai schimbat, încât acum se poate lua în calcul şi perspectiva unei pensii private. După ce românii au optat, după cum au crezut de cuviinţă, pentru un anume fond de pensii, începând din 2008 fiecare din acestea au început să administreze banii viraţi în mod regulat către ele, în scopul obţinerii unei situaţii cât mai bune pentru fiecare participant. S-a ajuns acum să se poată vorbi de un randament diferit de la un fond la altul, datele fiind în măsură să îi ţină la curent pe participanţi de starea contribuţiilor lor.

Citeşte şi: Valoarea punctului de pensie 2014. Cum se calculează pensia ?

Conform ultimei statistici oferite publicităţii, în septembrie 2014 peste 6 milioane de persoane erau „cuprinse” în sistemul pensiilor administrate privat, aproximativ 170.000 dintre ele neavând nicio contribuţie virată. 4 miliarde de euro era valoarea activelor nete, aferente Pilonului II, înregistrate de aceste fonduri de pensii. Topul randamentului pe anul 2014 are în frunte pe: B.R.D. – 11,1%, Alico – 10,6%, Aegon – 10,5%, B.C.R. – 9,9% şi ING – 9,3%. Cât priveşte procentajul randamentului per total (de la lansarea sistemui privat de pensii), în partea superioară a clasamentului regăsim: ING – 106,9%, Alico – 106,4%, Generali – 103,7%, B.C.R. – 100,5% şi Allianz -Ţiriac – 92,5%. Având aceste cifre la dispoziţie, fiecare participant poate să tragă anumite concluzii privind modul în care e gestionată contribuţia sa, pentru ca atunci când va ajunge efectiv la anii „tâmplelor albe” să-şi vadă răsplătită cu adevărat munca din perioada activă profesional a vieţii sale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea