Rămâi conectat

Politică Administrație

Top 20 mari contribuabili la bugetul local al orașului Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

*Firmele care au contribuit cel mai mult, prin plata taxelor și impozitelor, la bugetul local al orașului Cugir

Cugirul, la dreapta împărțeală a bugetului de stat a primit suma de 0 lei pentru anul în curs. Dacă la aproximativ același număr de locuitori, Blajul și Aiudul au prins ceva ”cașcaval”, cugirenii nu au avut noroc, în cazul lor nu s-au aliniat astrele. De aliniat s-au aliniat cetățenii de rând, cot la cot cu marile companii internaționale și locale care au înțeles în 2014 să-și achite taxele și impozitele, contribuind astfel la bugetul local, atât de necesar investițiilor de orice fel.tabel Cugir

Atât de cuminți și responsabili au fost încât și-au dovedit destoinicia în a se descurca ”de capul lor”, fără ajutorul statului, la a cărui ”căruță” au cotizat firește, prin urmare nu s-au calificat la sprijin financiar de la bugetul de stat. ”Se împart banii direct de la guvern. Din punctul meu de vedere, este cea mai mare prostie din ultimii 25 de ani, în sistemul fiscal românesc”, a opinat și Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

Potrivit cifrelor puse la dispoziție de administrația locală Cugir, la nivelul anului 2014, gradul de colectare a impozitelor și taxelor locale a fost de 76 la sută pentru persoanele fizice și 44 la sută pentru persoanele juridice, cifra totală încasată fiind de 4.263.123,05 lei (2.448.279,16 lei de la persoanele fizice și 1.814.843,89 lei de la cele juridice).

Mai jos vă prezentăm top 20 contribuabili, persoane juridice, care, prin a lor calitate de buni platnici ai taxelor și impozitelor, au contribuit semnificativ la elasticul buget local al orașului Cugir, care trebuie, nu-i așa, întins peste toate cele, de la învățământ și sănătate până la infrastructură și, de ce nu, activități culturale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea