Rămâi conectat

Actualitate

Toate pensiile speciale din România vor fi IMPOZITATE. Cele care depăşesc 7.000 de lei, cu 85%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensiile care depăşesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, ca urmare a unui amendament iniţiat şi susţinut de liberali şi social-democraţi.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţă că toate pensiile speciale din România vor fi impozitate.

“Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depăşesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament iniţiat şi susţinut de PNL şi PSD. În mod similar vom acţiona şi mâine în ceea ce priveşte pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtată orice inechitate socială între pensionari”, arată Roman într-un comunicat, potrivit Agerpres.

El aminteşte că PNL a susţinut întotdeauna principiul contributivităţii.

“Amendamentul depus obligă PSD să rupă frăţia cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respectă deciziile Curţii Constituţionale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplineşte o promisiune a PNL făcută în perioada campaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială şi tăierea pensiilor speciale.”

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finanţe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Decizia a fost luată de deputaţi la începutul şedinţei plenului Camerei. Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea