Toate pensiile speciale din România vor fi IMPOZITATE. Cele care depăşesc 7.000 de lei, cu 85%

Pensiile care depăşesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, ca urmare a unui amendament iniţiat şi susţinut de liberali şi social-democraţi.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţă că toate pensiile speciale din România vor fi impozitate.

ELIT

“Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depăşesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament iniţiat şi susţinut de PNL şi PSD. În mod similar vom acţiona şi mâine în ceea ce priveşte pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtată orice inechitate socială între pensionari”, arată Roman într-un comunicat, potrivit Agerpres.

El aminteşte că PNL a susţinut întotdeauna principiul contributivităţii.

“Amendamentul depus obligă PSD să rupă frăţia cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respectă deciziile Curţii Constituţionale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplineşte o promisiune a PNL făcută în perioada campaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială şi tăierea pensiilor speciale.”

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finanţe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Decizia a fost luată de deputaţi la începutul şedinţei plenului Camerei. Proiectul de lege, iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019.

Sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

m 17 iunie 2020 at 14:13

daca se impoziteaza si pensiile militare ale politistilor și ale militarilor pe timp de pace e totul ok. atunci intr-adevar se poate spune ca pnl susține principiul contributivitatii!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...