Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Toate pensiile militare se vor MAJORA cu 5,1%. Ministrul Finanţelor: „Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5%”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toate pensiile militare se vor MAJORA cu 5,1%. Ministrul Finanţelor: „Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5%”

Toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, a anunțat în cursul zilei de luni, 5 decembrie, ninistrul Finanţelor Adrian Câciu. Acesta a spus că în funcţie de nivelul pensiei, „pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”. El a mai spus că va fi făcută o actualizare şi la veterani, cu 30%.

„Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce a apărut în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare. Apoi, în funcţie de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus. Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5% astfel încât să se menţină în similaritate cu ceea ce facem pentru sistemul public de pensii”, a afirmat Adrian Câciu, luni la Antena 3.

Citește și: PENSII 2023: Punctul de pensie se va MAJORA cu 15%

Acesta a adăugat, că punctul de pensie va fi mărit, la începutul lunii ianuarie cu 12,5%. „Aici aş menţiona că este o creştere nominală de 199 lei a punctului de pensie. Ştiu că existat o retorică în anii trecuţi – cine a crescut mai mult pensiile şi nu o să comentez asta. E o recuperare, până la urmă nu este o creştere de pensii în momentul acesta pentru că avem o inflaţie foarte mare. Dar la nivelul nominal e cea mai mare creştere a punctului de pensie de când există sistemul public de pensii”, a mai explicat Câciu.

Ministrul de Finanţe a amintit şi despre acel ajutor pentru pensionarii cu pensie sub 3.000 de lei, care va fi acordat în două tranşe, tot în funcţie de venit şi a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap.

„O actualizare la veterani cu 30%. Mi se pare o reparaţie care trebuia făcută”, a completat ministrul PSD, conform news.ro

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea