Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Tipuri de ciocan care nu trebuie să lipsească din trusa de scule a unui gospodar (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare gospodărie e necesară o trusă de scule pentru eventualele mici reparații. Cei îndemânatici pot economisi timp și bani, apelând la informații preluate din tutoriale care te învață cum să te descurci acasă fără a apela la un meșter. Este o idee bună să rezolvi singur problemele care consideri că sunt pe măsura priceperii pentru că vei avea satisfacția de a simți gospodar. O trusă de scule dotată cu cele necesare îți va fi mereu de ajutor, așa că iată ce trebuie să cunoști despre una dintre cele mai utilizate scule și care sunt tipurile care există pe piață pentru a avea cel mai bun ciocan.

Poate că știai că nu toate ciocanele sunt la fel. Cunoscătorii în ale bricolajului și micii meșteri pe lângă casă știu că este un instrument de bază ce nu încorporează elemente electrice. De fapt este unul dintre cele mai vechi scule inventate de om, inițial fiind construit din piatră și os. Cu toate că este un obiect comun este bine să cunoști câteva lucruri despre ciocan, pentru a fi în măsură să alegi unul sau mai multe, potrivite pentru activitățile din gospodărie.

Ciocanul de lăcătușerie este cel a cărui imagine este reprezentativă pentru un ciocan, fiind cel care are cea mai largă utilizare. La un capăt este drept și de formă pătrată, în capătul celălalt ascuțit pentru bătut cuie de dimensiuni mici, acest ciocan este cel care te ajută în majoritatea situațiilor în care ai de bătut un cui. Poate avea coadă din lemn sau metalică și, pentru o trusă de scule de gospodar alege varianta de mijloc a dimensiunii și greutății.

Ciocanul de tâmplărie este o unealtă de percuție, fiind printre cele mai utilizate tipuri de ciocan, pentru că în toate locuințele există piese de mobilier sau alte obiecte din lemn ce au nevoie de unele reparații. Acest model este făcut din metal și are un capăt de formă rotundă sau pătrată, utilă pentru a bate cuie și un cârlig sau gheară de scos cuie, la celălalt capăt. Este potrivit un ciocan tâmplar din oțel cu mâner solid, care nu alunecă, din materiale ca fibra de sticlă, metal sau lemn acoperite cu material cauciucat, piele sau materiale sintetice. Un alt aspect de care să ții cont este greutatea acestuia care are legătură și cu dimensiunile ciocanului. Poți opta să cumperi două modele, unul mai mare și unul mai mic, în funcție de cum consideri că le vei folosi.

Ciocanul de cauciuc sau din alte materiale moi este util pentru lovit obiecte sensibile, care nu trebuie avariate sau deformate. Este foarte util dacă vrei să montezi parchet acasă fără ajutorul unui meșter, deoarece servește la așezarea plăcilor prin batere ușoară. Poate avea mâner din lemn, oțel aluminiu sau fibră de sticlă și pentru utilizarea în gospodărie este suficient unul de dimensiuni medii.

Ciocanul de lemn este folosit în dulgherie și este utilizat pentru baterea în lemn a dălților de tâmplărie. Îți este necesar doar dacă ești pasionat de meștășugărit și vrei să îți faci singur obiecte din lemn, cum ar fi piese de mobilier, o cușcă pentru cățel sau un gărduț pentru grădină.

Mai există și alte tipuri de ciocan cum ar fi ciocan de zidar sau baros care sunt foarte practice în situațiile în care dorești să construiești sau să zidești ceva. Sunt mai speciale și sunt în mod evident necesare în aceste cazuri.

Ciocanele sunt intrumente absolut esențiale în trusa unui meșter priceput, indiferent dacă stai la casă sau la bloc. Deși pare o simplă sculă cu care bați cuie, după cum poți vedea mai sus, ciocanele vin în multiple forme și dimensiuni și au scopuri diverse în funcție de motivul pentru care vrei să îl utilizezi. Un meșter priceput sau o persoană care preferă să își facă singură reparațiile prin casă va aveam toate tipurile de ciocane necesare pentru fiecare lucru în parte.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea