Tineretul Liberalilor şi Democraţilor (TLDE) a lansat proiectul „România construită de tineri”. Vicepreședintele Bogdan Lazăr, președinte al organizației din Alba, prezent la eveniment

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În perioada 9 – 11 februarie a.c. s-a desfăşurat la Sinaia „Şcoala politică de iarnă a Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor”. Tema şcolii politice a fost „România construită de tineri”, unul dintre proiectele majore asumate de actuala conducere a TLDE.

La eveniment au participat peste 150 de tineri din toate judeţele ţării.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Şcoala politică a TLDE a beneficiat de prezenţa mai multor lideri din conducerea ALDE în frunte cu preşedintele partidului Călin Popescu- Tăriceanu, secretarul general Daniel Chiţoiu, ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu, precum şi ministrul Energiei Anton Anton, alături de parlamentarii ALDE Andrei Gerea şi Marian Cucşa. La eveniment au mai participat secretarul de stat Robert Tudorache, subsecretarii de stat Liliana Mincă, Ionel Petre şi Dorin Corcheş, preşedintele ALDE Vrancea Ionel Cel-Mare şi preşedintele ALDE Galaţi Cristian Dima.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Printre obiectivele şcolii de iarnă a TLDE s-au numărat asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea şi realizarea politicilor în domeniul tineretului, în special prin intermediul structurilor neguvernamentale de tineret şi pentru tineret. De asemenea, un alt obiectiv este acela de a spori gradul de participare al tinerilor la viaţa publică şi încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităţilor individuale sau de grup, dar şi sprijinirea şi îndrumarea tinerilor în vederea participării active a acestora la viaţa economică, educaţională şi culturală a ţării, indiferent de etnie, religie, statut social sau preferinţe politice.

În cadrul Delegaţiei Permanente a TLDE, desfăşurată pe parcursul zilei de sâmbătă, Claudiu Daniel Catana, preşedintele TLDE, a afirmat că prin proiectul „România construită de tineri”, TLDE vrea să îi implice şi pe ceilalţi tineri în decizia politică. Liderul tineretului liberalilor şi democraţilor le-a spus participanţilor la şcoala de iarnă că îşi doreşte ca TLDE să vină cu propuneri din partea tinerilor, subliniind faptul că TLDE este principalul mesager al ALDE în rândul tinerilor.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a exprimat aprecierea faţă de prezenţa semnificativă a tinerilor la şcoala de iarnă. Liderul ALDE le-a vorbit participanţilor despre valorile liberalismului, despre ceea ce înseamnă să fii liberal azi, punctând faptul că pregătirea politică vine şi cu responsabilităţi, ei având o datorie faţă de societate, nu doar faţă de partid. Călin Popescu-Tăriceanu a spus că îl interesează în mod deosebit ceea ce fac reprezentanţii ALDE şi TLDE în raport cu societatea şi nevoile sale.

Acesta a subliniat că, la ora actuală, există o falie în societate care a fost creată de mai multă vreme. În continuare, preşedintele ALDE a vorbit tinerilor despre apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, menţionând că ALDE va milita în continuare pentru un autentic stat de drept, pentru ca aceştia să nu trăiască într-un simulacru de democraţie.

Liderul ALDE a discutat cu toţi cei prezenţi la şcoala de iarnă despre rolul acestora într-un partid cum e ALDE şi în societate. El le-a recomandat tinerilor din ALDE să parcurgă toate etapele dezvoltării în plan politic şi profesional, să capete experienţă, care le va fi folositoare pentru îndeplinirea obiectivelor pe care fiecare şi le propune. Preşedintele ALDE a subliniat că îşi doreşte ca ALDE, împreună cu TLDE, să promoveze competenţa. Călin Popescu-Tăriceanu a concluzionat că vrea ca ALDE să se distingă prin oameni competenţi şi capabili.

Secretarul general al ALDE Daniel Chiţoiu le-a mulţumit membrilor organizaţiei de tineret pentru implicarea arătată în activitatea partidului. Liderul ALDE a precizat că alegerile europarlamentare şi prezidenţiale vor conta foarte mult pentru ALDE, iar tinerii vor avea un aport semnificativ. Daniel Chiţoiu a subliniat că ALDE este singurul partid liberal din România, care promovează valorile şi principiile liberale, afirmând că, pe lângă drepturi şi libertăţi, ALDE promovează politici economice liberale care să conducă la dezvoltarea economică a României. Din punct de vedere al doctrinei liberale, intervenţia statului în economie trebuie să fie minimală, statul având doar rolul de reglementare a unor politici fiscale optime şi politici economice care să asigure o dezvoltare durabilă a României.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Tara lui Papura Voda 12 februarie 2018 at 18:55

Cand vezi ce fel de progenituri vin din spate, e clar, viitorul suna…”bine” !

Gogu 13 februarie 2018 at 12:03

Vicepreședinte, secretar de stat pentru merite deosebite.

Ifron 13 februarie 2018 at 19:03

…ale lui tăticu pentru devalizarea UTEPS Alba Iulia în guvernarea Tăriceanu, doar nu a-ți uitat ?

Comentariile sunt oprite