Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Țigările se scumpesc de la 1 aprilie 2024. Fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru un pachet de țigarete

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Țigările se scumpesc de la 1 aprilie 2024. Fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru un pachet de țigarete

Începând cu data de 1 aprilie 2024, fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru un pachet de țăgări.

Noul preț este reglementat de un ordin al Ministerului Finanțelor (MF), care a fost publicat, marți, în Monitorul Oficial. Actul legislativ stabilește faptul că nivelul accizei specifice la țigarete va crește cu câțiva lei.

Citește și: Când spunem ADIO centralelor termice pe gaz: A fost stabilită data limită până la care pot fi utilizate

Ţigările se scumpesc de la 1 aprilie 2024

Ordinul MF 265/2024, publicat în Monitorul Oficial, stabilește nivelul accizei specifice la țigarete ce se va folosi începând din aprilie.

Astfel, după cum scrie în noul act normativ, „nivelul accizei specifice la țigarete în perioada 1 aprilie 2024-31 martie 2025 inclusiv este de 543,81 lei/ 1.000 de țigarete”, scrie România Tv.

Cu cât s-ar putea scumpi ţigările

Acciza ad valorem se calculează prin aplicarea procentului legal asupra preţului de vânzare cu amănuntul al ţigaretelor eliberate pentru consum. Acest procent legal se aplică după cum urmează:

a) 13% asupra preţului de vânzare cu amănuntul al ţigaretelor eliberate pentru consum, pentru perioada 1 august 2022 – 31 martie 2023 inclusiv;
b) 12% asupra preţului de vânzare cu amănuntul al ţigaretelor eliberate pentru consum, pentru perioada 1 aprilie 2023 – 31 martie 2024 inclusiv;
c) 11% asupra preţului de vânzare cu amănuntul al ţigaretelor eliberate pentru consum, pentru perioada 1 aprilie 2024 – 31 martie 2025 inclusiv;
d) 10% asupra preţului de vânzare cu amănuntul al ţigaretelor eliberate pentru consum, începând cu 1 aprilie 2025.
Acciza specifică exprimată în lei/1.000 de ţigarete se determină anual, pe baza preţului mediu ponderat de vânzare cu amănuntul, a procentului legal aferent accizei ad valorem şi a accizei totale al cărei nivel este prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul titlu.

Această acciză specifică se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la 1 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea