Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichetele de masă NU vor fi acordate cash de la 1 octombrie: Ce decizie a luat Guvernul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichetele de masă NU vor fi acordate cash de la 1 octombrie: Ce decizie a luat Guvernul

Răsturnare de situație cu tichetele de masă în România. S-a anunțat cum vor primi românii banii de la 1 octombrie. Decizia importantă în ceea ce privește tichetele de masă a fost luată în urma negocierilor de astăzi dintre Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Marcel Boloș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Au avut loc negocieri dure în această dimineață între premierul Marcel Ciolacu, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, dar și liderul liberal, Nicolae Ciucă în ceea ce privește tichetele de masă.

Întâlnirea s-a încheiat în urmă cu puțin timp, iar în urma discuțiilor au fost luate decizii importante cu privire la măsurile de austeritate pentru care Guvernul Narcel Ciolacu își va asuma răspunderea în Parlament.

Astfel, o decizie importantă s-a luat în privința tichetelor de masă. Astfel, legea pusă în dezbatere permitea ca acestea să fie plătite atât cash, cât și sub formă de carduri restricționate, în funcție de decizia angajatorului.

Tichetele de masă, plătite doar pe carduri restricționate

Însă, în urma întâlnirii de astăzi, s-a revenit asupra deciziei, iar tichetele de masă vor putea fi plătite exclusiv pe carduri restricționate, așa cum au solicitat și firmele.

Chiar și așa, săptămâna care urmează, în Guvern, se va adopta un proiect de lege conform căruia, vor fi reduse comisioanele firmelor care administrează tichetele de masă.

De asmenea, printre altele s-a mai stabilit că TVA-ul în cazul festivalurilor și concertelor va crește de la 5% la 9%, la fel întâmplându-se și pentru evenimentele culturale. Inițial, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, anunțase că TVA-ul va rămâne la valoarea de 5%.

De asemenea, o ală măsură în urma discțiilor de azi este eliminarea limitării de 2,5% din venituri pentru cheltuieli pe care primăriile le pot face cu activitățile culturale sau sportive.

Impozit pe salariul lucrătorilor în IT

În schimb, s-a decis ca la nivelul administrațiilor locale, primării, Consilii Județene, să fie reduse 10% din posturile pe care fiecare unitate administrativ teritorială le are.

O mulțime de alte măsuri, care erau deja bătute în cuie în proiectul propus de Guvernul Marcel Ciolacu vor rămâne neschimbate.

Spre exemplu, toți salariații din România vor plăti contribuție la asigurările de sănătate. De asemenea, există și un impozit pe venit care va fi plătit de IT-iștii care câștigă mai mult de 10.000 de lei pe lună.

Nu în ultimul rând, bugetarii care au un venit mai mare de 8000 de lei pe lună rămân fără vouchere de vacanță și fără indemnizație de hrană, în timp ce firmele vor avea parte de o serie întreagă de taxe noi. Astfel, marile companii vor plăti o taxă de 1% din cifra de afaceri, lucru valabil și pentru bănci, în afară de impozitul de 16%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea