Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tichete de creșă sau grădiniță 2022: Când ar putea fi reluată emiterea tichetelor în valoare de 1500 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete de creșă sau grădiniță 2022: Când ar putea fi reluată emiterea tichetelor în valoare de 1500 de lei

Emiterea de tichete pentru grădinițe și creșe ar putea fi reluată. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat recent că este posibil să se reia emiterea acestora.

În 2021 Florin Cîțu suspenda tichetele pentru creșe și grădinițe

Anul trecut, deși premierul Cîțu se lăuda cu o creștere substanțială a economiei, lua măsuri aproape halucinante. Pe motiv că nu existau bani la bugetul de stat, premierul lua decizia de a suspenda emiterea de tichete către creșe și grădinițe, valoarea acestora fiind de 1.500 de lei.

În 2020, prin Legea 239/2020, părinții primeai din partea statului tichete valorice de 1.500 de lei, strict pentru cheltuielile cu creșele și grădinițele. Dar, printr-o ordonanță emisă de guvernul condus de Florin Cîțu, acest punct din lege era suspendat. Deși premierul, cât și ministrul Finanțelor, anunțau mai multe măsuri emise prin respectiva ordonanță, suspendarea tichetelor era uitată, nefiind nici măcar menționată.

Inițiatorii proiectului, care garanta aceste tichete, PSD, ALDE, UDMR şi PMP, au reacționat imediat cerând guvernului eliminarea suspendării. Dar justificarea guvernanților de menținere a suspendării era impactul de 4,5 miliarde lei asupra veniturilor bugetare.

Ministrul Adrian Câciu rectifică greșeala guvernării PNL

Odată cu schimbarea coaliției de guvernare, s-a pus problema rectificării acestei decizii luate în martie 2021 de Florin Cîțu. Așa se face că, ministrul Adrian Câciu anunță că de la jumătatea anului 2022 se va relua emiterea de tichete valorice pentru creșe și grădinițe.

Conform Legii 239/2020, sunt acordate prin intermediul angajatorului sume de 1.500 de lei care să acopere cheltuielile pentru educația timpurie. Una din condiții este ca angajatul să facă dovada unei plăți lunare de maxim 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță.

„Suntem în analiză. Încercăm să-i dăm drumul pe la jumătatea anului, cel târziu. Încercăm extinderea către mai mulți beneficiari. De fapt, asta ne-a blocat atunci.

Scopul, până la urmă, este de a ajunge în zona de educație timpurie. Beneficiarul de educație timpurie este copilul. Trebuie să am cât mai mulți beneficiari” a declarat Adrian Câciu.

Rămâne de văzut de la ce dată se vor relua aceste plăți, și care va fi impactul bugetar la acel moment. Legea care prevedea aceste beneficii a fost suspendată anul trecut de Florin Cîțu, ulterior atrăgându-și critici dure din partea opoziției de atunci, PSD, aceștia cerând reintroducerea legii, conform playtech.ro

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea