Rămâi conectat

Ştirea zilei

Testele de salivă în școli: Cel puțin un sfert din teste au dat rezultate FALS POZITIVE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Testele de salivă în școli: Cel puțin un sfert din teste au dat rezultate FALS POZITIVE

După ce cel puțin 22 din cele 86 teste pe bază de salivă pozitive efectuate luni elevilor și copiilor de grădiniță au fost infirmate ulterior prin teste PCR, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că este „suprinzător de mare rata de teste fals pozitive” și a admis că „mai sunt încă probleme cu aceste teste”.

„Pentru mine este surprinzător de mare rata de teste fals pozitive, pentru fals negative, acolo înţeleg, dar pentru fals pozitive nu prea înţeleg.

Cred că mai sunt încă probleme în a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta, ele au un interval de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute, vă dau un exemplu concret. Dacă depăşeşte intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv.
Sunt lucruri care mai trebuie studiate dar că, faptul că s-au găsit nişte persoane pozitive, înseamnă că au fost 16 copii care nu au mai transmis boala colegilor lor, şi lucrul ăsta este foarte important”, a declarat Rafila, la Guvern, citat de News.ro.

CITEȘTE ȘI: ASTĂZI: Copiii au început testarea înainte de ore, cu testele de salivă primite. Ce se întâmplă la un rezultat pozitiv

Luni, în prima zi în care elevii și copiii de grădiniță au făcut testele COVID pe bază de salivă cumpărate de guvern, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, potrivit Ministerului Educației.

Ministerul a anunțat marți după-amiază că 16 cazuri identificate pozitiv luni prin teste de salivă efectuate elevilor și preșcolarilor au fost confirmate prin teste PCR, iar alte 22 au fost infirmate. Nu au fost încă finalizate toate rezultatele la testele PCR, iar până la această oră ministerul Educației nu a venit cu completări.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea