Test rapid pentru depistarea COVID-19, care poate fi făcut acasă, dezvoltat de o echipă de cercetători români: Cât ar putea costa

Un test rapid pentru depistarea coronavirusului, care poate fi făcut acasă, este în lucru. O echipă de cercetători români va lucra la teste timp de cel puţin un an de acum, iar acum abia se află în faza în care cumpără aparatura pentru cercetare.

„Este ca un fel de test de sarcină, ca să aveţi o imagine mai clară. Este o metodă gen PCR şi încercăm să folosim ca metodă saliva”, a spus dr. Ciprian Iliescu, cercetător la Institutul de Microtehnologie, şeful echipei de cercetare, potrivit, Mediafax.

ELIT

”Ne propunem standardizarea unui protocol rapid de extracţie a ARN-ului viral, acest lucru poate fi implementat în această pandemie, dar şi pe viitor, în detecţia altor patogeni”, a Graţiela Grădişteanu, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetare al Universităţii Bucureşti.

Costul unui astfel de test va fi de circa 4 euro, estimează cercetătorii, care vor să facă şi alte tipuri de kituri, utile pentru testarea simultană a 20-50 de persoane, pentru instituţii, cum ar fi şcolile, de exemplu.

Mihail David - 2020

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...