Rămâi conectat

Actualitate

Ţepar din reţeaua “Singer” prins şi încarcerat la Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Gheorghe Lupu unul din escrocii cu maşini de cusut Singer a fost prins şi încarcerat în penitenciarul Aiud de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

Bărbatul identificat luni 27 februarie pe raza municipiului Alba Iulia are 42 de ani, este din Petroşani, judeţul Hunedoara şi are de executat o pedeapsă de 5 ani şi 2 luni închisoare, pentru infracţiunile de asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat şi înşelăciune în formă calificată, fapte comise în perioada 2001–2004.

Curtea de Apel Alba a condamnat definitiv în noiembrie 2011, patrusprezece persoane din lotul “SINGER” în dosarul privind înşelăciunile cu maşini de cusut. Condamnaţii în acest dosar au fost obligaţi să plătească daune civile, daune morale şi cheltuieli de judecată în valoare de 72.350 euro, 9.930 dolari şi 27.865 lei. Gheorghe Lupu este cel care a primit pedeapsa cea mai mare dintre toţi membrii reţelei.

Până acum doar şase din cei 14 condamnaţi definitiv în dosarul “SINGER” au fost prinşi de Poliţie şi duşi la închisoare pentru ispăşirea pedepsei. Dosarul a fost instrumentat de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba – Serviciile de Investigaţii Criminale şi Cercetări Penale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, gruparea fiind trimisă în judecată în luna mai 2005. Aproape 40 de persoane din ţară au căzut victime reţelei “SINGER” iar prejudiciul cauzat prin comiterea acestor infracţiuni a fost de aproximativ 80.000.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea