Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Țepar condamnat la închisoare cu executare după ce a cumpărat în leasing patru mașini Mercedes și nu a mai plătit ratele

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Țepar condamnat la închisoare cu executare după ce a cumpărat în leasing patru mașini Mercedes și nu a mai plătit ratele

Un bărbat a fost condamnat în Alba la închisoare cu executare pentru înșelăciune. Sturz Ovidiu Aurel este acuzat că a achiziționat în sistem leasing, în calitate de împuternicit al unei firme din Alba Iulia, patru autovehicule de lux Mercedes prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv a unor înscrisuri falsificate, înscrisuri conținând date nereale și prin depunerea ca garanție a mai multor bilete la ordin fără acoperire financiară. Astfel, inculpatul a intrat în posesia autovehiculelor Mercedes Sprinter 515 CDI, Mercedes-Benz 311 KA, Mercedes Benz Sprinter 515 KA și Mercedes Benz 220 CDI.

Faptele datează din anul 2009, dar dosarul a fost trimis în judecată în 2015 la Judecătoria Alba Iulia. Instanța a decis să îl condamne pe inculpat la 5 ani și 3 luni de închisoare în regim de detenție și a dispus plata către două societăți înșelate a sumelor de circa 210.000 de lei și aproximativ 38.000 de euro.

Sturz Ovidiu Aurel, un țepar de profesie care a mai fost condamnat pentru fapte similare, este judecat în acest dosar pentru patru infracțiuni de înșelăciune și 17 acte materiale de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acesta mai are la activ trei condamnări la închisoare cu suspendare, pronunțate de instanțe din Timiș și Bihor.

”Sturz Ovidiu Aurel a indus în eroare reprezentanții societății cu prilejul încheierii și executării contractelor de leasing prin care susnumitul a intrat în posesia autovehiculului, deși societatea pe care a reprezentat-o nu avea angajați, nu avea disponibil în cont, nu desfășura activitate producătoare de venituri, nu existau resurse necesare alimentării conturilor bancare și respectiv achitării ratelor aferente contractelor de leasing”, se afirmă în motivarea deciziei de la Judecătorie.

Inculpatul a contestat hotărârea Judecătoriei la Curtea de Apel unde urmează să fie pronunțată o sentință definitivă. Acesta a mai fost obligat să plătească cheltuieli de judecată de 9.000 de lei.

Până la momentul finalizării definitive a procesului, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea