Rămâi conectat

Ştirea zilei

Țepar condamnat la închisoare cu executare după ce a cumpărat în leasing patru mașini Mercedes și nu a mai plătit ratele

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Țepar condamnat la închisoare cu executare după ce a cumpărat în leasing patru mașini Mercedes și nu a mai plătit ratele

Un bărbat a fost condamnat în Alba la închisoare cu executare pentru înșelăciune. Sturz Ovidiu Aurel este acuzat că a achiziționat în sistem leasing, în calitate de împuternicit al unei firme din Alba Iulia, patru autovehicule de lux Mercedes prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv a unor înscrisuri falsificate, înscrisuri conținând date nereale și prin depunerea ca garanție a mai multor bilete la ordin fără acoperire financiară. Astfel, inculpatul a intrat în posesia autovehiculelor Mercedes Sprinter 515 CDI, Mercedes-Benz 311 KA, Mercedes Benz Sprinter 515 KA și Mercedes Benz 220 CDI.

Faptele datează din anul 2009, dar dosarul a fost trimis în judecată în 2015 la Judecătoria Alba Iulia. Instanța a decis să îl condamne pe inculpat la 5 ani și 3 luni de închisoare în regim de detenție și a dispus plata către două societăți înșelate a sumelor de circa 210.000 de lei și aproximativ 38.000 de euro.

Sturz Ovidiu Aurel, un țepar de profesie care a mai fost condamnat pentru fapte similare, este judecat în acest dosar pentru patru infracțiuni de înșelăciune și 17 acte materiale de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acesta mai are la activ trei condamnări la închisoare cu suspendare, pronunțate de instanțe din Timiș și Bihor.

”Sturz Ovidiu Aurel a indus în eroare reprezentanții societății cu prilejul încheierii și executării contractelor de leasing prin care susnumitul a intrat în posesia autovehiculului, deși societatea pe care a reprezentat-o nu avea angajați, nu avea disponibil în cont, nu desfășura activitate producătoare de venituri, nu existau resurse necesare alimentării conturilor bancare și respectiv achitării ratelor aferente contractelor de leasing”, se afirmă în motivarea deciziei de la Judecătorie.

Inculpatul a contestat hotărârea Judecătoriei la Curtea de Apel unde urmează să fie pronunțată o sentință definitivă. Acesta a mai fost obligat să plătească cheltuieli de judecată de 9.000 de lei.

Până la momentul finalizării definitive a procesului, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

PROGRAMUL STP de ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Cum vor circula autobuzele în 30 noiembrie – 1 Decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROGRAMUL STP de ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: Cum vor circula autobuzele în 30 noiembrie – 1 Decembrie 2023

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport pentru intervalul 30.11.2023-01.12.2023 după cum urmează:

  • în data de 30 noiembrie 2023 (Ziua Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României) – program de duminică;
  • în data de 1 Decembrie 2023 ( Ziua Națională a României) – program de duminică.

Programul de circulație al autobuzelor care transportă angajații societăților comerciale va fi adaptat în funcție de programul de lucru comunicat de acestea.

Informațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 (Alba Iulia, Micești, Bărăbanț, Oarda, Pâclișa) se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7 (Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru, Ciugud, Șard, Hăpria, Totoi, Șeușa, Oiejdea, Ighiu, Galtiu, Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra, Mesentea, Coșlariu, Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus, Mihalț, Obreja, Poiana Galdei, Cetea, Întregalde) călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967 sau 0258/810588.

Informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare