Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba: Nu ne aşteptăm la plecări ci ne aşteptăm la sosiri în marele partid de dreapta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Cândva, cândva o să renunţ şi la preşedinţia PNL Alba. Acum nu este cazul” a declarat senatorul PNL de Alba, Teodor Atanasiu, pentru ziarul Unirea. Acesta a precizat însă că nu va mai candida, pe viitor, pentru un nou mandat la preşedinţia liberalilor din Alba.

Despre textul protocolului alianţei electorale între PNL şi PDL ce a fost aprobat în cadrul congresului de fuziune a celor două partide reiese că Alianţa Creştin Liberală Partidul Naţional Liberal — Partidul Democrat Liberal are ca obiectiv participarea cu un candidat şi un program electoral comun la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Teodor Atanasiu a comentat diplomatic că „nu ne aşteptăm la plecări ci ne aşteptăm la sosiri în marele partid de dreapta”. Întrebat dacă din ACL vor pleca „nume sonore” Atanasiu a explicat că ”dacă numele sonore sunt cele care fac şi zgomot la TV, poate că sunt şi nume sonore. Urlete se aud multe în politica românească”.

Preşedintele în funcţie al PNL Alba a explicat referindu-se la bunul mers al fuziunii liberalilor cu democrat-liberalii că, începând de sâmbătă, cu toate că încă nu a fost înregistrată Alianţa Creştin Liberală la Tribunal, ea funcţionează ca un tot: având inclusiv o organizaţie de conducere care la nivelul judeţului Alba va soluţiona toate problemele din teritoriu, inclusiv de la Aiud, unde se semnalează încă rezistenţă la fuziunea recomandată de la centru. „Nişte oameni inteligenţi găsesc tot timpul punţi de dialog”, a conchis Atanasiu.

Senatorul liberal a explicat că de sâmbătă s-a „activat” Alianţa Creştin Liberală şi la nivelul judeţului Alba unde copreşedinţi sunt Teodor Atanasiu şi Mircea Hava, iar biroul de conducere, respectiv mega-biroul de conducere, va fi format din cele două structuri de conducere judeţene reunite, cu număr egal de membri.

„Nu puteam merge la prezidenţiale ca mare partid de dreapta fără această alianţă deoarece la Tribunal vom depune actele de înregistrare pentru noul partid  – PNL – spre sfârşitul lunii august. Vor exista şi contestaţii – pentru că tot timpul au fost contestaţii – iar procedura de înregistrare poate dura mai bine de trei luni şi noi trebuie să mergem la prezidenţiale ca partid de dreapta. Cred că abia prin ianuarie 2015 vor ieşi actele şi ne vom putea numi, legal, PNL”, a explicat Atanasiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea