Rămâi conectat

Ştirea zilei

Teodor Atanasiu: „La Piovra portocalie”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Până unde mai poate ajunge corupţia portocalie, devenită deja o imensă caracatiţă, similară celebrei La piovra italiană? Se pare că tentaculele portocalii nu mai au nicio limită, crescând în lungime cu o viteză nemaiatinsă până acum, de vreun alt guvern sau partid, în istoria României!
Vă întrebaţi de ce România nu a mai ieşit deloc din criză sau unde sunt banii românilor, în aceste vremuri grele? De la domnul Băsescu şi Boc nu am auzit altceva, în ultimii trei ani, decât faptul că nu mai sunt bani pentru pensii, salarii, pentru educaţie, sănătate, administraţie, mame, bebeluşi, asistenţă socială etc.! Dar toate aceste imense sume, irosite în neant, toate acele proiecte, extrem de costisitoare şi nefolositoare nimănui, plătite uneori de zeci de ori mai mult decât valoarea lor reală, valurile şocante de şpăgi şi comisioane practicate la vedere, nu înseamnă doar sifonarea aproape totală a banilor publici, ridicată la politică guvernamentală?
Cât vor mai fi toleraţi în fruntea guvernului, a primăriilor sau a consiliilor judeţene, cei care adună banii publici cu sacul, pentru propriile lor hămesite buzunare sau pentru puşculiţa imensă, fără fund, a partidului-stat? Este oare o stare de normalitate faptul că primari ai PDL, secretari de stat sau secretari generali de ministere fac coadă la DNA, ca la supermarket sau că aceştia sunt prinşi în flagrant şi arestaţi pe bandă-rulantă, de parcă corupţia în masă în PDL este un lucru de cinste?!
Acest partid, fără ruşine şi fără scrupule, întinde îngrijorător de mult coarda ilegalităţilor, dovadă vie fiind cazurile, din ce în ce mai dese, de învinuiţi sau arestaţi, ce provin direct din rândurile sale!
Dacă şi înlocuitorul domnului Boc la primăria Clujului n-a mai prididit să inventeze noi forme de cadouri necuvenite, de tipul shoppingului la mall pe banii altora, a mitei de 100.000 de euro dintr-un foc, a excursiilor în ţări exotice sau a cazării la cele mai scumpe hoteluri din Bucureşti, mă întreb, cum stau lucrurile în alte judeţe celebre, precum Neamţ, Suceava, Arad sau Alba, unde scandalurile de notorietate au ţinut mereu prima pagină a ziarelor, fără să se cerceteze nimic?!
Probabil că şi acest scandal, referitor la primarul Clujului, deosebit de intens mediatizat în aceste zile are, de fapt, menirea de a ascunde alte lucruri mai grele pentru populaţie, pe care intenţionează să le pună, din nou, în aplicare falimentara echipă Băsescu-Boc şi se va stinge la fel de repede, ca şi cel privind infracţiunile din Portul Constanţa, cel din vămile de pe graniţa cu Moldova sau cel cu fondurile europene, însuşite preferenţial de domnul Botiş!
Oare nu a devenit o certitudine, pentru toată lumea, faptul că PDL nu are şi nici nu a avut ca prioritate, vreodată, problemele românilor sau bunul mers al economiei şi al instituţiilor publice, ci numai îmbogăţirea unor marcanţi membri ai săi şi stăpânirea despotică a ţării?!

Deputat PNL de Alba
Teodor ATANASIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea