Ziarul Unirea

Teodor Atanasiu: Încă un premier mai presus de lege, susţinut de Traian Băsescu

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

    Domnul Mihai Răzvan Ungureanu are într-adevăr un cv solid, experienţă diplomatică, dar şi de sistem, o diplomă de Oxford, dar şi o şcoală băsesciană însuşită ca la carte. Iar evidenţele în această privinţă se pot constata, din păcate, cu ochiul liber, încă de la primele sale acţiuni.
Consider un lucru deosebit de grav, faptul că domnul Ungureanu a reuşit să pornească cu stângul spre poziţia de premier, – deşi este catalogat drept liberal, deci de dreapta… -, din prima clipă, cea a desemnării de către preşedinte, manifestându-se într-un mod flagrant ilegal!
Mă întreb la ce-i foloseşte atâta carte domnului Mihai Răzvan Ungureanu dacă dumnealui, deşi a ocupat, mai bine de patru ani, funcţia de director al SIE, nu cunoaşte sau nici măcar nu a citit, până în prezent, legea siguranţei naţionale?! Oare articolul pe care, este limpede pentru oricine, că domnul Ungureanu l-a încălcat într-un mod uluitor, era scris într-o limbă necunoscută, nici dumnealui, nici magnificului său susţinător, domnul Băsescu? Legea siguranţei naţionale nr. 51/1991, prevede la art. 26 cât se poate de clar următoarele: „salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale nu pot face parte din partide sau din alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice”.
Ori ce a făcut domnul Ungureanu imediat după ce a fost desemnat? A stat liniştit câteva zile şi în funcţia de director al SIE şi în cea de premier desemnat, deşi dumnealui s-a îndeletnicit numai cu activităţi exclusiv politice în tot acest timp: a negociat politic cu partidele politice din Coaliţia guvernamentală, a făcut casting-uri, e adevărat, doar de ochii lumii, prin grupurile parlamentare cu politicieni şi nu cu cetăţeni din societatea civilă, fără apartenenţă politică şi a gândit şi scris, peste noapte, la foc automat, un program, tot politic, de guvernare, poate genial, dar luat cu copy-paste de la fosta echipă a domnului Boc, tot nişte politicieni!
Se pare că profesionalismul, diplomaţia sau educaţia dobândită la cele mai prestigioase şcoli din lume, nu constituie nicidecum garanţii de succes, pentru una dintre cele mai importante funcţii în stat, cea de prim-ministru. Aceste atribute nu-i oferă instant domnului Ungureanu, nici măcar o ante-diplomă de bună purtare cu propriii săi cetăţeni, în slujba cărora se află din prima secundă, în care a fost validat în funcţia de prim-ministru! Iar acest mic amănunt a fost dureros de vizibil, încă de la prima deplasare în teren, în noua sa calitate, când, în loc să-şi facă treaba pentru care este plătit din banii zecilor de mii de români, plătitori de taxe şi impozite, rămaşi de peste 10 zile sub nămeţi, a ales să-i acuze că sunt leneşi şi lipsiţi de respect! Ba, mai mult decât atât, domnul Ungureanu a participat anterior, vreo două zile, la tot felul de festivităţi de învestire şi predări-preluări de ştafete pe la ministere, în loc să declare, de la tribuna Parlamentului, starea de urgenţă, în judeţele cele mai afectate de calamităţi şi să dispună scoaterea cât mai rapidă a oamenilor blocaţi sub zăpezi, zile în şir, fără apă, lemne, curent electric, alimente şi medicamente!
Cine răspunde, domnule proaspăt premier, pentru pierderile de vieţi omeneşti? Vi se pare puţin lucru, faptul că au murit zeci de oameni, în doar câteva zile, din cauza nepăsării guvernului dumneavoastră, al celui interimar şi al celui demisionar?
Teodor ATANASIU,
deputat PNL Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

Alina 15 februarie 2012 at 18:40

Doamneeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mare-i gradina ta.

matei 15 februarie 2012 at 19:03

Legea siguranţei naţionale nr. 51/1991, prevede la art. 26 cât se poate de clar următoarele: “salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale nu pot face parte din partide sau din alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice”…..intrebarea e CAT TIMP de la „demisia” din functie nu pot fi folositi in scopuri politice ? ..adica azi sunt spion maine sunt prim ministru!!…fi-ti mai expliciti d-lor, nu ne mai aburiti!!…

Alina 15 februarie 2012 at 19:06

As dori sa ne spuneti si noua muritorii de rand cum naiba deputatul Atanasiu Teodor care a ajuns in parlament la apelul de seara, si altii ca el reusesc sa se afle in greva, sa semneze o condica si sa nu fie la serviciu. Va luati banii pe nemunca. Noi prostimea daca lipsim de la munca patronii ne dau afara. Voi stati in greva pe banii amaratilor. Stati la hotel aveti masini la scara platite de cine? de noi sarmanii muritori. Si acum te-ai trezit din somnolenta sa faci gura mare, daca nu te-am cunoaste….of, of mai mai….

ion ion 15 februarie 2012 at 21:24

uite cine stie legile tarii!ma intreb daca Dl.Atanasiu cunoaste bine Statutul PNL.chiar este penibil de-a dreptul ca „acest parlamentar”vine sa ne spuna …..tot felul de ineptii.sint de acord ca susnumitul stie doar nr.legilor,dar nu si continutul acestora.pt.domnia sa textul oricarei legi nu inseamna altceva decit o modalitate de a-si face capital,nu numai electoral. mai mult sintem satui de acesti”dulai”care sint blinzi doar pina le arati CIOLANUL!e plina tara asta de”fonfaniti si agramati”toti mari „p……uliticieni de marca”ce si-au facut plinul(din plin)pe spinarea celor ca i-au trimis sa-i reprezinte.
pt.ziar,o recomandare sincera:evitati pe viitor sa postati poze cu asemenea „boxeri”.nu de alta dar speriati cititorii!

Aurelian 16 februarie 2012 at 12:11

De unde sa cunoasca Eutanasiu Statutul PNL, unde ai vazut vreun PeNaL sa lucreze dupa lege, toti sunt cu steagu in mana sa vada din ce parte bate vantul si lucreaza ca lautarii „dupa ureche”!

munteanul 16 februarie 2012 at 8:49

Atanasiule, esti un zero barat, aflat in „grva”dar platit de milioanele de romani platitori de taxe si impozitee.Te intreb a nu stiu cata oara, unde erai cand Patriciu nu voia(si ascapat) sa-si achite obligatia la stat de 600 milioane$, unde erai cand Tariceanu vindea platoul marii Negre fara inca sa-l fi castigat de la ucrainieni, unde erai in 2008 cand Vosganian”spargea”3 miliarde de E pe pomeni electorale? Si atunci mureau oameni cu miile, dar ti-a pasat?

T.B. 16 februarie 2012 at 9:20

Daca tot iti place rahatul,Atanasiule, tine gura inchisa ca stropesti; mai bine ieseai in public si declarai ca iti donezi salariul de parlamentar grevist inzapezitilor carora le plangi de mila. V-ati luat dupa seful vostru Crin si mergeti o data la Parlament pe luna, cand se iau banii.Si in timpul asta mor oameni, Atanasiule, dar tu iti iei linistit salariul…

Danny 16 februarie 2012 at 9:29

Jet oceanic atanasiule! 🙂 nu stiu cum nu va e rusine sa cascati gura! se vede cat va pasa de tara asta! Nici un om nu-i bun daca nu-i din gasca voastra de hoti si de corupti! Papagalilor!

Badia 16 februarie 2012 at 9:55

Rusine! Dute domnule la munca. Nu te platesc sa stai deoparte. Te-am trimis acolo cu un mandat pe care nu-l onorezi. Sa nu vi la toamna sa ceri populatiei sa te voteze.

Aurelian 16 februarie 2012 at 11:51

Eutanasiule, multi sunt cu adevarat mai presus de lege in Romania, si ca sa dau un exemplu, TU, tu esti mai presus de lege, ca dupa atatea gainarii ce le-ai facut, nu s-a gasit inca nimeni sa te priponeasca!

Plesa Paul 16 februarie 2012 at 12:02

Fara poza esti mai credibil

Comentariile sunt oprite