Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: Încă un premier mai presus de lege, susţinut de Traian Băsescu

Publicat

în

    Domnul Mihai Răzvan Ungureanu are într-adevăr un cv solid, experienţă diplomatică, dar şi de sistem, o diplomă de Oxford, dar şi o şcoală băsesciană însuşită ca la carte. Iar evidenţele în această privinţă se pot constata, din păcate, cu ochiul liber, încă de la primele sale acţiuni.
Consider un lucru deosebit de grav, faptul că domnul Ungureanu a reuşit să pornească cu stângul spre poziţia de premier, – deşi este catalogat drept liberal, deci de dreapta… -, din prima clipă, cea a desemnării de către preşedinte, manifestându-se într-un mod flagrant ilegal!
Mă întreb la ce-i foloseşte atâta carte domnului Mihai Răzvan Ungureanu dacă dumnealui, deşi a ocupat, mai bine de patru ani, funcţia de director al SIE, nu cunoaşte sau nici măcar nu a citit, până în prezent, legea siguranţei naţionale?! Oare articolul pe care, este limpede pentru oricine, că domnul Ungureanu l-a încălcat într-un mod uluitor, era scris într-o limbă necunoscută, nici dumnealui, nici magnificului său susţinător, domnul Băsescu? Legea siguranţei naţionale nr. 51/1991, prevede la art. 26 cât se poate de clar următoarele: „salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale nu pot face parte din partide sau din alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice”.
Ori ce a făcut domnul Ungureanu imediat după ce a fost desemnat? A stat liniştit câteva zile şi în funcţia de director al SIE şi în cea de premier desemnat, deşi dumnealui s-a îndeletnicit numai cu activităţi exclusiv politice în tot acest timp: a negociat politic cu partidele politice din Coaliţia guvernamentală, a făcut casting-uri, e adevărat, doar de ochii lumii, prin grupurile parlamentare cu politicieni şi nu cu cetăţeni din societatea civilă, fără apartenenţă politică şi a gândit şi scris, peste noapte, la foc automat, un program, tot politic, de guvernare, poate genial, dar luat cu copy-paste de la fosta echipă a domnului Boc, tot nişte politicieni!
Se pare că profesionalismul, diplomaţia sau educaţia dobândită la cele mai prestigioase şcoli din lume, nu constituie nicidecum garanţii de succes, pentru una dintre cele mai importante funcţii în stat, cea de prim-ministru. Aceste atribute nu-i oferă instant domnului Ungureanu, nici măcar o ante-diplomă de bună purtare cu propriii săi cetăţeni, în slujba cărora se află din prima secundă, în care a fost validat în funcţia de prim-ministru! Iar acest mic amănunt a fost dureros de vizibil, încă de la prima deplasare în teren, în noua sa calitate, când, în loc să-şi facă treaba pentru care este plătit din banii zecilor de mii de români, plătitori de taxe şi impozite, rămaşi de peste 10 zile sub nămeţi, a ales să-i acuze că sunt leneşi şi lipsiţi de respect! Ba, mai mult decât atât, domnul Ungureanu a participat anterior, vreo două zile, la tot felul de festivităţi de învestire şi predări-preluări de ştafete pe la ministere, în loc să declare, de la tribuna Parlamentului, starea de urgenţă, în judeţele cele mai afectate de calamităţi şi să dispună scoaterea cât mai rapidă a oamenilor blocaţi sub zăpezi, zile în şir, fără apă, lemne, curent electric, alimente şi medicamente!
Cine răspunde, domnule proaspăt premier, pentru pierderile de vieţi omeneşti? Vi se pare puţin lucru, faptul că au murit zeci de oameni, în doar câteva zile, din cauza nepăsării guvernului dumneavoastră, al celui interimar şi al celui demisionar?
Teodor ATANASIU,
deputat PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare