Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: Încă un premier mai presus de lege, susţinut de Traian Băsescu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Domnul Mihai Răzvan Ungureanu are într-adevăr un cv solid, experienţă diplomatică, dar şi de sistem, o diplomă de Oxford, dar şi o şcoală băsesciană însuşită ca la carte. Iar evidenţele în această privinţă se pot constata, din păcate, cu ochiul liber, încă de la primele sale acţiuni.
Consider un lucru deosebit de grav, faptul că domnul Ungureanu a reuşit să pornească cu stângul spre poziţia de premier, – deşi este catalogat drept liberal, deci de dreapta… -, din prima clipă, cea a desemnării de către preşedinte, manifestându-se într-un mod flagrant ilegal!
Mă întreb la ce-i foloseşte atâta carte domnului Mihai Răzvan Ungureanu dacă dumnealui, deşi a ocupat, mai bine de patru ani, funcţia de director al SIE, nu cunoaşte sau nici măcar nu a citit, până în prezent, legea siguranţei naţionale?! Oare articolul pe care, este limpede pentru oricine, că domnul Ungureanu l-a încălcat într-un mod uluitor, era scris într-o limbă necunoscută, nici dumnealui, nici magnificului său susţinător, domnul Băsescu? Legea siguranţei naţionale nr. 51/1991, prevede la art. 26 cât se poate de clar următoarele: „salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale nu pot face parte din partide sau din alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice”.
Ori ce a făcut domnul Ungureanu imediat după ce a fost desemnat? A stat liniştit câteva zile şi în funcţia de director al SIE şi în cea de premier desemnat, deşi dumnealui s-a îndeletnicit numai cu activităţi exclusiv politice în tot acest timp: a negociat politic cu partidele politice din Coaliţia guvernamentală, a făcut casting-uri, e adevărat, doar de ochii lumii, prin grupurile parlamentare cu politicieni şi nu cu cetăţeni din societatea civilă, fără apartenenţă politică şi a gândit şi scris, peste noapte, la foc automat, un program, tot politic, de guvernare, poate genial, dar luat cu copy-paste de la fosta echipă a domnului Boc, tot nişte politicieni!
Se pare că profesionalismul, diplomaţia sau educaţia dobândită la cele mai prestigioase şcoli din lume, nu constituie nicidecum garanţii de succes, pentru una dintre cele mai importante funcţii în stat, cea de prim-ministru. Aceste atribute nu-i oferă instant domnului Ungureanu, nici măcar o ante-diplomă de bună purtare cu propriii săi cetăţeni, în slujba cărora se află din prima secundă, în care a fost validat în funcţia de prim-ministru! Iar acest mic amănunt a fost dureros de vizibil, încă de la prima deplasare în teren, în noua sa calitate, când, în loc să-şi facă treaba pentru care este plătit din banii zecilor de mii de români, plătitori de taxe şi impozite, rămaşi de peste 10 zile sub nămeţi, a ales să-i acuze că sunt leneşi şi lipsiţi de respect! Ba, mai mult decât atât, domnul Ungureanu a participat anterior, vreo două zile, la tot felul de festivităţi de învestire şi predări-preluări de ştafete pe la ministere, în loc să declare, de la tribuna Parlamentului, starea de urgenţă, în judeţele cele mai afectate de calamităţi şi să dispună scoaterea cât mai rapidă a oamenilor blocaţi sub zăpezi, zile în şir, fără apă, lemne, curent electric, alimente şi medicamente!
Cine răspunde, domnule proaspăt premier, pentru pierderile de vieţi omeneşti? Vi se pare puţin lucru, faptul că au murit zeci de oameni, în doar câteva zile, din cauza nepăsării guvernului dumneavoastră, al celui interimar şi al celui demisionar?
Teodor ATANASIU,
deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea