Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Actualitate

Tensiuni în boxul albaiulian: Accesul lui Andrei Dărămuș în sala de box ”Nicolae Linca” refuzat de către Nicu Paștiu. Ce declară sportivul – antrenor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tensiuni în boxul albaiulian: Accesul lui Andrei Dărămuș în sala de box ”Nicolae Linca” refuzat de către Nicu Paștiu. Ce declară sportivul – antrenor

27.05.2021 :  La sediul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, Nicu Paștiu, Andrei Dărămuș, Gheorghe Lucian Râșniță și Marius Tușineanu, au ajuns la concluzia că o colaborare între cei prezenți nu poate duce decât la noi performanțe în boxul albaiulian. Astfel lui Andrei Dărămuș îi era conferit un dublu statut: cel de sportiv, dar și cel de antrenor al clubului. Acesta și-a  obținut carnetul de antrenor în descursul acestui an. 

Dialogul și respectarea opiniilor celorlalte persoane sunt cheia rezolvării oricăror divergențe și sunt obligatorii pentru obținerea celor mai bune rezultate. Astăzi am făcut primul pas pentru ca CS Unirea Alba Iulia să aibă doi antrenori de box – Nicolae Paștiu și Andrei Dărămuș. Sunt convins că vor îmbina cu succes vasta experiență cu energia tinereții! Aceștia vor avea același scop: selecția și pregătirea pugiliștilor, respectiv participarea cu ei la competiții interne și internaționale și câștigarea de medalii pe plan național și internațional. Am convingerea că față în față, la masa discuțiilor sincere și oneste, găsim cele mai bune soluții. Marii beneficiari de pe urma lor trebuie să fie cei care vor să facă performanță în box. Ei trebuie să fie pregătiți de ce mai buni antrenori, așa cum se întâmplă acum. Andrei Dărămuș își continuă activitatea și în calitate de sportiv. CS Unirea Alba Iulia rămâne clubul sportiv numărul 1 al județului din toate punctele de vedere!” a fost postarea directorului CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, pe o pagină de socializare la momentul respectiv.

„Amiabila” nu a ținut, tensiunile dintre cei doi antrenori de box de la CS Unirea Alba Iulia au reapărut, după ce Nicu Paștiu „a pus lacăt” pe sala ”Nicolae Linca” și dorește ca noul antrenor, Andrei Dărămuș, să antreneze doar sub supravegherea sa, deși acesta a fost confirmat oficial de președintele Corneliu Mureșan și în 27.05.2021 nu a fost precizat nimic în acest sens. 

„Alături de Gheorghe Lucian Râșniță și Marius Tușineanu am început o campanie de recrutare a tinerilor înspre practicarea sportului ce a adus într-atât de multă glorie orașului nostru și României. Tot ceea ce îmi doresc este să fiu lăsat, așa cum ne-am înțeles, să antrenez între orele 18:00 și 20:00, să fiu lăsat să contribui la viața boxului albaiulian, nimic mai mult.

Elit - Gustul Desăvârșit

Am încasat în cariera de pugilist multe lovituri, am trăit și momente minunate, dar faptul că nu sunt lăsat să fac pasul către cariera de antrenor a reprezentat o imensă durere, am să mă ridic și am să merg mai departe, cum am făcut de fiecare dată. Mă simt jignit, îi apreciez și îi respect performanțele domnului Nicu Paștiu, iar deopotrivă cred că și dânsul ar trebui să aibă încredere că am să fiu un antrenor bun, nu consider ca am nevoie de supravegherea dânsului.

Nimeni nu este veșnic, domnul Paștiu trebuie să conștientizeze faptul că eu doresc doar să ajut, să se facă un schimb de generații de antrenori ce inevitabil o să vină, palmaresul boxului albaiulian trebuie respectat și totodată este necesar să facem tot ceea ce ne stă în putință să îl îmbunătățim. „, declară Andrei Dărămuș în exclusivitate pentru ZiarulUnirea.ro .

Traian Vâjdea este unul dintre campionii albaiulieni ce au adus glorie României, câstigând titlul de Vicecampion Mondial de Tineret în 1994 la Istambul, precum și multiple campionate naționale ulterior.

„Îl cunosc extrem de bine pe domnul Nicu Paștiu și aș putea să spun foarte multe, unele bune și altele rele, dar nu este cazul acum, nu acesta este scopul discuției. L-am învățat pe Andrei Dărămuș multe cu privire la box, i-am transmis din experiența mea acumulată în timp, am considerat  aceasta o datorie pe care fiecare pugilist o are față de sportul pe care îl practică sau l-a practicat : să transmită generațiilor următoare, să contribuie la viitoare posibile performanțe.

L-am „crescut” pe Dărămuș, cum s-ar spune. Nu vin astăzi aici să zic că el neapărat trebuie să fie antrenor, deși cred în el până la capăt, dar este necesar ca secția de box să aibă mai mult de un antrenor, nu trebuie să asistăm și să ne uităm cum această ramură sportivă apune în Alba doar pentru că cineva e interesat să o țină numai pentru el. 

După meciul meu de retragere din 2006 am încercat să fac la rândul meu pasul către o carieră de antrenor, aceași persoană ce îi pune bețe în roate lui Dărămuș mi-a pus și mie atunci. Tensiunile astea, interesele și orgoliile nu fac decât să afecteze boxul, nu își au locul, te-ai aștepta la mai mult din partea cuiva cu o bogată experiență sportivă și de viață !” declară fostul Vicecampion Mondial de Tineret, Traian Vâjdea, pentru ZiarulUnirea.ro

Andrei Dărămuș promite să revină cu un interviu amănunțit despre intențiile sale cu privire la cariera de antrenor, după ce apele se mai domolesc în boxul albaiulian și tensiunile au să dispară, este încrezător ca situația va avea o rezolvare într-un final.

„CS Unirea Alba Iulia este pentru mine o a doua casă, am boxat cu mândrie pentru acest club și o să continui să o fac. Am purtat în suflet orașul și țara, doresc ca și alții după mine să o facă, iar eu să fiu unul dintre cei care îi călăuzește, merit asta și o spun fără nici o lipsă de modestie !

Deocamdată nu înteleg logica aceastei situații, în sensul în care dacă un al doilea antrenor nu este tolerat de către domnul Nicu Paștiu, nu este acordată nici o șansă, la ce să ne așteptăm atunci când dânsul o să se retragă? Să punem „lacăt” pe boxul albaiulian?

În momentul de față, după cum bine știți, Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia este condus de un adevărat profesionist, un om ce se „bate” pentru absolut toți sportivii și cei ce fac parte din club, sunt sigur că acesta va găsi o rezolvare, am încredere în domnul Corneliu Mureșan, mi-ar plăcea să antrenez acasă la CS Unirea Alba Iulia, dar dacă nu este cu putință nu am să renunț la visul meu !

În încheiere doresc să transmit un mesaj părinților din Alba Iulia, să îmi fac datoria către box și sport în calitate de antrenor : lăsații pe cei tineri să vină la sala de box, acest sport te disciplinează, te educă, te face mai puternic și poate să aducă un aport deosebit înspre buna creștere a unor generații ce tind să fie dependente de dispozitive și uneori au probleme sociale, precum ar fi fenomenul de bullying.” , declară Andrei Dărămuș în exclusivitate pentru ZiarulUnirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

VIDEO| Intervenție de cinci ore a pompierilor din Hunedoara, pentru salvarea unei vaci care a căzut într-o prăpastie de 30 de metri

BONTEA Alexandru

Publicat

în

VIDEO| Intervenție de cinci ore a pompierilor din Hunedoara, pentru salvarea unei vaci care a căzut într-o prăpastie de 30 de metri

În cursul zilei de miercuri, nouă pompieri din Hunedoara au intervenit vreme de cinci ore, pentru a salva o vacă ce a căzut într-o prăpastie de 30 de metri.

La sosire, echipa de intervenție a găsit animalul speriat și agitat. În ajutor le-au venit doi alpiniști militari din cadrul Detașamentului Deva și de un tehnician veterinar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vaca s-a rătăcit pe un versant abrupt și împădurit din apropierea unui sat de munte și a căzut într-o prăpastie adâncă de aproape 30 metri, potrivit ISU Hunedoara.

„Au improvizat un gard de protecție din câțiva stâlpi de lemn, furtunuri și corzi de salvare, s-au folosit de sistemul de scripeți al alpiniștilor și nu s-au lăsat până când nu au văzut văcuța în siguranță, pe poteca ce ducea înspre grajdul ei”, a scris ISU Hunedoara pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| „Bradul din Pisa”: Un pom de Crăciun din România a stârnit un val de ironii pe rețelele de socializare

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| „Bradul din Pisa”: Un pom de Crăciun din România a stârnit un val de ironii pe rețelele de socializare

Un brad de Crăciun instalat în centrul Municipiului Bacău a stârnit un val de ironii pe rețelele de socializare, după ce s-a observat faptul că pomul de cinci tone este strâmb.

Ieri dimineață, bradul a fost totuși ornat, în ciuda faptului că era vizibil faptul că acesta este pus strâmb.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așadar, internauții au început să ironizeze bradul, dar și pe primarul orașului. Pe grupul de Facebook, „Județul Bacău, Bun și Rău” au curs ironiile.

„Alt an, altă bătaie de joc.

Cum e primarul asa e și bradul!

E… Puțin pilit.

Seamănă cu turnul din Pisa Sărăcie de primar, parcă plânge orașul ăsta.

A lesinat bradul de la frig.

Bradul este excelent voi sunteti cei care nu țineți telefoanele bine.

E supărat ca Bacovia!”, sunt câteva dintre comentariile oamenilor.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Se SCUMPESC ţigările, din 2023: Cele electronice, care eliberează nicotină sub formă de vapori, taxate pentru prima dată în UE

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Se SCUMPESC ţigările, din 2023: Cele electronice, care eliberează nicotină sub formă de vapori, taxate pentru prima dată în UE

Un proiect al Comisiei Europene propune o taxă pentru vaping (țigări electronice cu nicotină eliberată sub formă de vapori) la nivelul blocului european, într-un efort de a reorganiza impozitarea industriei tutunului. Măsura ar dubla accizele în statele membre cu taxe reduse pe țigări.

Modificările legislative, care fac parte dintr-un efort al Bruxelles-ului de a reduce rata fumatului, vor crește acciza minimă a UE pentru țigări de la 1,80 euro la 3,60 euro pentru un pachet de 20 de țigări. Asta va duce la creșterea prețurilor în țările din Europa de Est, unde pachetele se pot vinde cu mai puțin de 3 euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Noul regim fiscal va alinia impozitarea noilor produse din tutun, cum ar fi vaping-ul și tutunul încălzit, la cea a țigărilor. Factorii de decizie politică din întreaga lume privesc din ce în ce mai puțin favorabil popularitatea acestor noi produse în rândul tinerilor. Produsele de vaping mai puternice vor fi supuse unei accize de cel puțin 40%, în timp ce produsele de vaping mai puțin puternice vor fi supuse unei accize de 20%. Produsele din tutun încălzit vor fi, de asemenea, afectate de o acciză de 55%, adică o rată de impozitare de 91 de euro la 1.000 de articole vândute. De asemenea, accizele la țigări ar crește considerabil în țări precum Austria și Luxemburg, unde prețurile sunt scăzute în raport cu veniturile. Se preconizează că majorarea taxelor pe țigări va genera 9,3 miliarde de euro în plus pentru statele membre ale UE.

Modificările au ca scop accelerarea eforturilor UE de a ajunge la o „generație fără tutun” până în 2040. În cadrul Planului UE de combatere a cancerului, oficialii din domeniul sănătății doresc să reducă consumul de tutun în rândul cetățenilor UE de la nivelul actual de aproximativ 25% la 20% în 2025 și la mai puțin de 5% până în 2040.

În această lună, Comisia a impus o interdicție privind produsele din tutun încălzit aromatizat pentru a reduce creșterea cererii în rândul consumatorilor tineri. În SUA, autoritățile de reglementare de la Food and Drug Administration au luat măsuri pentru a interzice produsele populare de vaping, cum ar fi Juul.
Dar Peter van der Mark, secretarul general al Asociației Europene a Tutunului pentru Fumători, un organism al industriei, a avertizat că “dacă aveți o creștere bruscă și foarte abruptă, puteți crea o piață pentru comerțul ilicit”.

Dustin Dahlmann, președintele Alianței Europene Independente pentru Vape, a adăugat că impunerea de taxe pe noile produse din tutun ar putea duce la „alternative mult mai puțin dăunătoare” la fumat, care „sunt taxate mult prea puternic în multe țări”. Un studiu de impact care a făcut obiectul unei scurgeri de informații a afirmat că majorarea accizei minime ar avea „un impact puternic asupra consumatorilor și operatorilor economici” din statele UE în care prețurile țigărilor sunt scăzute, printre care Bulgaria, Slovacia, Polonia și Ungaria. De asemenea, în evaluare se menționează că acciza pentru noile produse din tutun „care sunt deosebit de atractive pentru tineri, care riscă să dezvolte dependență” ar contribui la eforturile de sănătate publică de reducere a consumului de tutun.

Propunerea va trebui să fie aprobată de toate statele membre ale UE înainte de a fi consfințită prin lege. British American Tobacco, unul dintre cei mai mari producători de țigări din lume, a subliniat că acesta este „începutul unui lung proces legislativ”. Comisia nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

 

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea