Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Telefoanele mobile interzise în școli. Elevii nu vor putea folosi dispozitivele, nici în pauze

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Telefoanele mobile interzise în școli. Elevii nu vor putea folosi dispozitivele, nici în pauze

Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, a anunțat decizia luată în ceea ce privește utilizarea telefoanelor mobile în școli. Conform noii reglementări, dispozitivele sunt complet interzise pe parcursul zilei, nu doar în orele de curs.

Citește și: „Camera de detenție” din școli: Cum va funcționa și cine îi supraveghează pe elevi. Ministrul Educației – „Nu se pune absență, dar se informează familia”

Conform noilor reglementări, elevii nu vor mai putea folosi telefoanele mobile pe durata întregului program școlar, cu o singură excepție: în cadrul orelor de curs, dar numai dacă profesorii consideră că aceste dispozitive sunt necesare în procesul educațional. În afara acestor cazuri, telefoanele vor fi depozitate într-un spațiu sigur, amenajat în fiecare sală de clasă, la care vor avea acces doar profesorii sau personalul auxiliar.

Florian Lixandru a explicat că această măsură urmărește să reducă distragerile și să contribuie la un mediu educațional mai eficient. „Ca și până acum, utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs este interzisă, cu excepția situațiilor în care acestea pot fi folosite ca mijloc didactic”, a subliniat secretarul de stat. O noutate importantă este că telefoanele nu vor mai putea fi folosite nici măcar în pauze, ceea ce reprezintă o schimbare semnificativă față de regulamentul anterior, care permitea accesul la smartphone-uri în aceste momente.

Citește și: LISTA unităților de învățământ din Alba neautorizate: Mai există sau nu școli și grădinițe în județ cu WC-ul în fundul curții

Decizia de a interzice telefoanele mobile pe parcursul întregii zile școlare vine în contextul preocupărilor legate de utilizarea excesivă a tehnologiei în rândul tinerilor. Ministerul Educației a subliniat importanța acestei măsuri pentru crearea unui mediu educațional mai concentrat, în care atenția elevilor nu este dispersată de notificări și rețele sociale.

Totuși, această reglementare nu va fi aplicată uniform în toate școlile din țară. Ministrul Educației, Ligia Deca, a menționat că fiecare instituție de învățământ va avea posibilitatea să decidă în mod autonom aplicarea interdicției. Aceasta decizie flexibilă a fost luată pentru a acomoda nevoile diferite ale școlilor, în special în cazul celor aflate în zone îndepărtate, unde părinții trebuie să mențină legătura cu copiii în timpul pauzelor. „Nu am introdus această interdicție la nivel național pentru că sunt copii care fac naveta și au nevoie să comunice cu părinții”, a explicat Deca.

În cazul în care un elev este surprins folosind telefonul mobil în timpul programului școlar, profesorul are dreptul să rețină dispozitivul și să îl returneze la finalul zilei, conform prevederilor din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile Un accident rutier s-a produs astăzi, 26 septembrie, în jurul orei 21:35, între localitățile Oarda și Limba. Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incident a fost implicat un singur autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea