Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Teanu Popa – ofertat pentru a prelua HC Alba Sebeş! *Acceptul antrenorului depinde de rezultatele naţionalei de junioare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Seviştean Popa este prima opţiune a divizionarei secunde de handbal feminin HC Alba Sebeş în privinţa băncii tehnice în viitoarea stagiune. Teanu Popa (61 de ani) ar reveni astfel acasă, după câţiva ani buni, instalarea sa întrunind acceptul tuturor celor implicaţi în destinele echipei din Sebeş. El a mai antrenat patru sezoane, în primul eşalon, pe CSM Sebeş în trecut, dar apoi a plecat la Oltchim  Râmnicu Vâlcea, unde a fost secundul lui Tadici, formaţie cu care a câştigat de două ori titlul de campion şi a participat în Liga Campionilor, competiţie în care a depăşit faza grupelor. Cariera sa a cuprins apoi prim-divizionara CSM Cetate Devatrans, Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea şi echipa naţională de junioare a României. „Milităm pentru întoarcerea lui Seviştean Popa la Sebeş, un tehnician ce nu are nevoie de nicio prezentare, este prima noastră opţiune. Aşteptăm să se clarifice chestiunea noii configuraţii politice la nivelul primăriei municipiului Sebeş şi sperăm să existe disponibilitate pentru sprijinirea handbalului feminin„, a declarat Virgil Costea, preşedintele HC Alba Sebeş.

*Dependent de naţională

În calitate de antrenor principal, Teanu Popa participă în această perioadă (21-23 iunie) cu reprezentativa tricoloră (jucătoare născute în anii 1994 şi 1995) la un turneu de pregătire în Polonia, alături de ţara gazdă şi Cehia, în vederea Campionatului European din Suedia (2-8 iulie) şi Campionatului Mondial din Muntenegru (16-26 august). „I-am propus să semneze deja un contract cu noi, dar deocamdată a amânat răspunsul. Am discutat, s-a arătat interesat, însă momentan Teanu este conectat la echipa naţională. Am fi vrut să-l instalăm, chiar şi director tehnic, iar el să-şi aleagă colaboratorul, pentru a putea creiona strategia clubului„, a mai explicat Costea, un nume vehiculat fiind Octavian Achimescu, şi el stabilit în Sebeş, care a activat recent în cadrul Centrului de Excelenţă  şi la Naţional Rm Vâlcea.

HC Alba Sebeş a pornit la drum vara trecută cu un obiectiv declarat de a promova pe prima scenă, dar s-a comportat modest şi a terminat pe poziţia a 5-a a Seriei B din Divizia A, după ce handbalistele au fost pregătite de Alexandru Weber şi Dorin Cian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea