Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Te iubim, mami! Totul va fi bine!” – Mesajul emoționant al copiilor primarului din Blaj pentru mama lor, care lucrează la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Edilul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar a postat pe rețeaua de socilaizare facebook, un mesaj emoționant pe care copii lui l-au transmis mamei lor, care lucrează la spital: Te iubim, mami! Totul va fi bine!”

Primarul spune că nu a fost o decizie ușor de acceptat pentru nimeni din Blaj faptul că spitalul din oraș a fost desemnat spital suport pentru COVID-19, dar în aceste momente nu mai e timpul să ne lamentăm…e timpul să acționăm conștient și să ne îndeplinim cu toții misiunea!

”Ieri, când am ajuns acasă de la Primărie, un gest al copiilor mei, adresat mamei lor (fotografia de mai jos), m-a mișcat și m-a inspirat să vă scriu aceste rânduri. A fost o surpriză care mi-a amintit cât de mult s-a schimbat viața noastră, a tuturor, din cauza epidemiei cu acest virus necunoscut, care ne-a adus neliniște, furie, îngrijorare și o mulțime de întrebări ce par, acum, fără răspuns: Cum a fost posibil? Cine va urma? Când se va sfârși? În mod frumos, însă, aceste zile scot la iveală și ce a rămas bun și curat în noi toți: solidaritatea, curajul, simțul datoriei și…speranța că TOTUL VA FI BINE! Despre asta vreau să scriu în rândurile care urmează!

Ați aflat cu toții că Spitalul din Blaj a fost nominalizat zilele trecute ca spital suport pentru pacienții infectați cu COVID-19! Nu a fost o decizie ușor de acceptat pentru nimeni din Blaj, dar în aceste momente nu mai e timpul să ne lamentăm…e timpul să acționăm conștient și să ne îndeplinim cu toții misiunea!

Sunt convins că putem, deoarece am simțit în această perioadă o solidaritate exemplară, un spirit de sacrificiu la care s-au raliat cei mai mulți dintre noi… Blăjenii de aici sau din lumea largă, agenții economici ai Blajului au simțit că e nevoie de ajutor, de acțiune, că e timpul să fim uniți pentru a spori șansele ca TOTUL SĂ FIE BINE! Unii au făcut donații financiare, alții și-au arătat disponibilitatea de a ajuta cu tot ceea ce este nevoie, patronii de hoteluri din Blaj și-au pus la dispoziție, gratuit, hotelurile, pentru a caza medicii și cadrele medicale care vor fi în liniile de gardă la Spitalul din Blaj, tratând pacienții infectați cu COVID-19, în timp ce alții au ajutat cu gândul bun!

TOTUL CONTEAZĂ! Acestea sunt gesturi de noblețe, care merită apreciate și pentru care vă mulțumesc tuturor! Vă asigur că, la rândul nostru, administrația locală – Primăria Blaj, Consiliul Local și eu personal – vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a fi demni de așteptările Blajului!

Ieri am realizat, văzând gestul copiilor mei, că timpul nu mai are răbdare cu Blajul și că în curând va fi rândul nostru să trecem la fapte! A fost prima dată când m-a încercat un fior, gândind că familia mea va fi în linia întâi – știți că soția mea lucrează la Spitalul din Blaj, iar eu, ca Primar al Blajului, sunt în aceste zile peste tot unde este nevoie de mine!

IMEDIAT AM REALIZAT CĂ, DE FAPT, ÎNTREG BLAJUL ESTE ÎN LINIA ÎNTÂI!

Cadrele medicale, polițiștii, jandarmii, cei care lucrează în comerț, producătorii agricoli, farmaciștii, furnizorii de utilități publice, poștașii, transportatorii, voluntarii, preoții, administrația publică, cei care mergeți la serviciu ori lucrați pământul sau cei care stau acasă – respectând indicațiile autorităților, NOI TOȚI SUNTEM ÎN LINIA ÎNTÂI!

Acum totul depinde de noi și de felul cum ne vom achita fiecare de sarcinile și obligațiile pe care le avem! Nu este prima dată când ni se întâmplă asta și, întotdeauna, noi, blăjenii și Blajul, ne-am ridicat la nivelul misiunii pe care am avut-o de îndeplinit!

Blajul a fost unit întotdeauna și la bine, dar mai ales la greu! Avem în noi ceva binecuvântat, care ne face să fim diferiți, să realizăm lucruri mărețe atunci când nimeni nu se așteaptă sau când ne dorim asta! Avem orgoliul de a fi cei mai buni, avem darul de vedea finalul fericit atunci când pare că totul ne este împotrivă! Așa am reușit întotdeauna și așa vom reuși și acum!

Vă rog, pe toți, să ne facem datoria acolo unde muncim, să respectăm toate indicațiile autorităților, să ne ajutăm seniorii – persoanele peste 65 de ani, să rămânem disciplinați, să continuăm să credem, în noi și în Dumnezeu, că vom răzbi din nou! Acum avem nevoie unul de altul, să rămânem uniți în prima linie, fără pași înapoi, convinși că TOTUL VA FI BINE!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea