Rămâi conectat

Actualitate

Taximetriștii din Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj Teiuş şi Ocna Mureş “luați la bani mărunți” de Poliție, RAR și ITM

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți 26 februarie, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au organizat în municipiile Alba Iulia, Sebeș, Aiud şi Blaj și în orașele Teiuș și Ocna Mureș o acţiune ce a avut drept scop verificarea modului în care se desfăşoară transportul de persoane în regim taxi.

Acţiunea s-a desfăşurat împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român – Agenția Alba și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba.

Potrivit IPJ Alba, “în cadrul acţiunii au fost verificate 112 taximetre iar pentru nereguli constatate au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.250 lei, din care 10 în conformitate cu Legea 38/2003 privind taximetria iar restul pentru încălcarea normelor privind circulaţia rutieră.

Exemple: 

La Aiud a fost depistat un bărbat care efectua cu un autoturism transport de persoane în regim taxi fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Conducătorul autoturismului a fost sancţionat contravenţional iar ca şi măsură complementară au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului, pentru o perioadă de 6 luni.

La Sebeş a fost depistat un şofer de taxi care conducea un autoturism ale cărui certificat de agreere şi verificare metrologică, erau expirate.

Faţă de conducătorul taxiului a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 500 de lei iar autorizaţia de taximetrie  i-a fost suspendată pentru o perioadă de 30 de zile (conform art. 52 al. 2 lit. b si lit. f  si art. 56 al. 4 din Lg. 38/2003).”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea