Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Taxa pentru permisele auto în 2024: Cât costă și cum poți plăti

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Taxa pentru permisele auto în 2024: Cât costă și cum poți plăti

Schimbarea permisului de conducere în 2024 implică o taxă obligatorie indiferent de motiv. Iată detalii despre tarife și modalități de plată.

În anul 2024, schimbarea permisului de conducere vine la pachet cu o taxă obligatorie, indiferent de motivul pentru care solicitarea este făcută. Tariful, care se aplică pentru toate situațiile, inclusiv expirarea, schimbarea numelui, pierderea sau furtul documentului, a fost ajustat recent.

Până în iunie 2020, taxa pentru eliberarea permisului auto era de 68 de lei, însă în prezent, aceasta a crescut la 89 de lei. Această măsură vine ca parte a eforturilor de menținere a standardelor de siguranță și conformității cu normele impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

În cazul în care permisul de conducere a expirat, trebuie luat în considerare faptul că, pe lângă taxa de eliberare, vor trebui achitate și controalele medicale pentru întocmirea fișei medicale obligatorii, având un cost cuprins între 130 și 200 de lei, în funcție de clinică.

Taxa pentru eliberarea permisului auto poate fi plătită în mai multe moduri, inclusiv în numerar la Trezoreria Statului, prin virament bancar, mandat poștal sau online, folosind platformele de Internet Banking. Conturile dedicate sunt deschise la BCR, CEC Bank și în rețeaua de stații de plată SelfPay.

Procesul de plată prin Internet Banking poate dura mai mult de 24 de ore, având în vedere verificarea plății pe baza informațiilor transmise de Trezoreria Română.

Pentru a solicita schimbarea permisului auto expirat, sunt necesare următoarele documente:

  • Cerere schimbare permis completată la ghișeul de schimbare permise auto;
  • Buletin sau carte de identitate a titularului în original și copie, care să ateste domiciliul sau reședința în România;
  • Dovada plății taxei pentru permisul de conducere (89 de lei);
  • Permisul de conducere în original;
  • Fișa medicală pentru schimbarea permisului auto, eliberată de o unitate medicală autorizată.

Pentru eliberarea unui duplicat al permisului auto, în caz de furt, pierdere sau schimbare a numelui, sunt necesare aceleași documente, cu mențiunea că în cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul trebuie să declare acest lucru pentru completarea cererii de schimbare permis.

Taxa pentru primul permis are valabilitate nelimitată, fiind depusă înainte de dobândirea dreptului de a conduce. În cazul preschimbării sau solicitării unui nou document, taxa este valabilă până la ridicarea noului permis auto.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Florin Piersic, mesaj de ultimă oră de la Spitalul Foișor din București: Ce a transmis marele actor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Florin Piersic, mesaj de ultimă oră de la Spitalul Foișor din București: Ce a transmis marele actor Maestrul Florin Piersic se află de câteva zile la Spitalul Foișor din București. Acesta a transmis primul mesaj după intervenția chirurgicală la care a fost supus, în care le mulțumește medicilor care s-au implicat pentru a-l ține în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea