Rămâi conectat

Actualitate

Taxa auto, tot greu de recuperat. Ministrul Finanțelor, ultimatum pentru șeful ANAF să simplifice procedura

Ziarul Unirea

Publicat

în

Recuperarea taxei auto este și la această oră dificilă de recuperat şi necesită teancuri de acte, recunoaşte ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta i-a dat un ultimatum până luni dimineaţă şefului ANAF să simplifice procedura. Şoferii care au plătit din 2007 până în 2015 această taxă mai au termen doar o lună şi jumătate să depună cererea de restituire.

Până şi angajaţii ANAF s-au săturat să ceară tot felul de acte pentru restituirea taxei auto. Ei i-au cerut ministrului de Finanţe, la Bistriţa, să intervină pentru a simplifica procedura.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor: „Îi rog pe colegii de la Fisc, pe domnul preşedinte Mişa, să mă urmărească, că luni dimineaţă, la ora 09.00, vreau să văd pe masa mea ordinul care schimbă lucrurile cum spun eu acum: vine omul cu cererea la ghişeu, colegul de la Fisc introduce frumos în sistem CNP-ul, vede că persoana respectivă a cumpărat în anul cutare maşina cutare, că a plătit taxa auto respectivă, semnează frumos de primire, merge frumos la Trezorerie sau unde merge el, la ghișeul alăturat, şi îşi ia banii. Nu documente, nu nimic în spate, nu control financiar preventiv!”.

Ordonanţa prin care se stabilea restituirea celor 4 tipuri de taxe auto încasate din 2007 a fost emisă în august anul trecut. Prevede că o cerere trebuie să fie completată cu documente care să arate că taxa a fost achitată. Dar de la 1 iunie nu ar mai fi nevoie decât de o simplă cerere în care să existe datele de identificare ale plătitorului şi ale maşinii.

La ghișeu însă, lucrurile se complică.

„Procedura este foarte simplă la modul teoretic. Apar dificultăţi în momentul în care un proprietar de autoturism a vândut autoturismul către o altă persoană, în momentul în care nu ştii cu exactitate ce număr avea autoturismul când l-ai înmatriculat. Şi atunci sunt necesare nişte clarificări suplimentare”, subliniază consultantul fiscal Adrian Bența.

Cei care au plătit taxe auto mai pot până la 31 august să revendice banii pe care îi vor încasa până la sfârşitul lunii martie, anul viitor.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea