TAXA AUTO revine. Peste 300.000 de mașini second hand din import au fost înmatriculate în primele opt luni din 2017

Paul Voicu - Primar 2020

 

După ce autoritățile și-au dat seama că eliminarea lui a dus la transformarea României într-un cimitir de mașini vechi, aduse din străinătate, timbrul de mediu revine în forță. Cei care vor să-și cumpere o mașină second din afara țării trebuie să se grăbească, la sfârșitul anului am putea avea o variantă nouă a taxei auto.

ELIT

Grupul de lucru constituit pentru a elabora noua versiune a timbrului de mediu este „în formă maxima” și discută mai multe variante, până la final de an putând fi prezentată o variantă concretă, a spus Cornel Brezuica, șeful Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), prezent la o conferință PwC.

Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie 2017 și o consecință este că în întreg anul 2017 se va ajunge la peste 500.000 de mașini second hand aduse din alte țări.

Mihail David - 2020

Cornel Brezuica, șeful AFM, spune că grupul de lucru alcătuit pentru crearea noii variante a timbrului de mediu este constituit din reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, dar și ai industriei auto.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

„Lucrurile sunt foarte dramatice”, spune șeful AFM, referindu-se la numărul mare de mașini rulate aduse în țara. El spune că grupul de lucru s-a întâlnit de două ori și a ajuns la concluzia că pot există două moduri de taxare:

Taxarea o singură data, pentru toată durată de viață a autovehiculului.
O plată anuală, gen impozit sau altă taxa care să aibă o valoare mai mare pentru autovehiculele cu normă de poluare inferioară.

Brezuica a spus că ar fi posibilă și o combinație între cele două, potrivit Hotnews.ro. În primele opt luni din 2017 au fost înmatriculate aproape 338.000 de mașini second hand din import, cu 75% mai mult decât în același interval al anului trecut, iar pentru mașinile Euro 2 și Euro 3 creșterea a fost de peste 100%.

Dacă în intervalul ianuarie-august 2016 s-au înmatriculat 192.000 de mașini second hand din import, anul acesta totalul a fost cu 145.000 de unități mai mare. Cifră este mai mare decât totalul pe întreg anul 2016, când s-au înmatriculat 300.000 de mașini rulate aduse din alte țări.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Cristi 28 septembrie 2017 at 7:40

Un guvern de incompetenti. La ce s-au asteptat cand au scos taxa de mediu? Taxe si ITP anual sa impuna cand cresc salariile romanilor la nivelul Germaniei sa putem schimba la 5 ani masinile.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...