Taxa auto revine din vară. Valoarea ei, între 50 și 3000 de euro, în funcție de norma de poluare

Taxa auto revine, cel mai probabil de la începutul verii. Potrivit unor surse, cea mai probabilă soluţie care va fi adoptată: o taxă care va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a maşinii. Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

Mașinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro și 2.500 – 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon.

ELIT

Aceasta este varianta de lucru în acest moment, potrivit unor surse oficiale. Noua taxă se va aplica cel mai devreme la începutul verii.

Peste 630.000 de mașini vechi au fost înmatriculate în România, anul trecut. Fenomenul ia amploare și în 2018. În București, parcările marilor bulevarde sunt pline de autoturisme din import scoase la vânzare.

În multe județe, o programare la Registrul Auto Român se obține acum cel mai devreme pentru luna mai. Peste 120.000 de mașini au fost omologate deja de la începutul anului. Cu peste 20.000 mai mult decât în perioada similară a lui 2017.

Aceleaşi surse oficiale au susţinut pentru Știrile TVR că noua taxa de primă înmatriculare se va aplica timp de trei ani. Va fi înlocuită apoi de un impozit progresiv, plătit de toţi proprietarii de maşini în functie de cât de mult poluează autoturismele lor.

Sursa: stirritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Eu 14 martie 2018 at 14:52

Si cine stabileste cantitatea de dioxid de carbon?Cumva vw-gas auto?Asta e exemplul german?Chiar dupa hotii astia trebuia sa ne luam?Asa ne trebuie,ne meritam soarta.Ne vor gaza cu cazanele lor ca la Oswiecz.

Eu 15 martie 2018 at 13:10

Fugi in munti evreule,cu golanul tau by renault..pana mai poti:)))

trantorul 15 martie 2018 at 15:22

Da , poate ca veti polua mai putin … pentru ca o sa va ganditi de doua ori inante de a lua toate jafurile de masini …. daca trebuie sa platiti pentru ele taxa de poluare mai mare decat pretul lor…. ghertoilor!!!

Eu 15 martie 2018 at 20:03

Stimate Trantor,aveti perfecta dreptate-cine da 1000 € pe un gunoi de vw sa plateasca.Problema e ca polueaza excesiv,degeaba plateste.Sau poate nu mai cumpara asa ceva.Stimate alt Eu,deja sunt imun la limbajul dumitale.Cred ca esti geambas de vechituri vw si te deranjeaza daca in sfarsit romanii se desteapta si nu mai cumpara asa ceva.Si desigur,un Logan nu polueaza cat un vw,audi sau alte rable din ghermania.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...