Tatăl abuziv din Geoagiu de Sus, care și-a bătut copiii cu biciul, trimis în judecată. Acesta riscă ani grei de închisoare, pentru faptele sale

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Munteanu Constantin, bărbatul din Geoagiu de Sus, care și-a bătut cu biciul copiii, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, acesta urmând să afle dacă va mai rămâne în arest preventiv sau judecătorii vor decide o altă măsură preventivă, pe parcursul derulării procesului penal. Dacă va fi găsit vinovat, pe tatăl abuziv îl așteaptă ani grei de închisoare.

Muntean Constantin va fi judecat pentru violenţă în familie, ameninţare şi rele tratamente aplicate minorului şi riscă până la 7 ani de închisoare.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Aiud miercuri, 21 august 2019. Acesta este acuzat că, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, le-a bătut cu bestialitate pe cele trei fete minore, de 6, 8 şi 11 ani, cu biciul. Fetele au primit 4-5 zile de îngrijiri medicale de la medicul legist.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Cele trei minore au fost internate alături de mamă într-un centru maternal din Alba Iulia. Potrivit IPJ Alba, la data de 29 iulie 2019, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 43 de ani, din Geoagiu de Sus, comuna Stremţ, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie.

”În fapt, în seara zilei de 28 iulie, poliţiştii Secţie 3 Poliţie Rurală Aiud, în baza unor informaţii cu privire la posibile fapte de violenţă la care ar fi fost supuse 3 minore, de 6, 8 şi 11 ani, de către tatăl lor, s-au sesizat, din oficiu şi au demarat activităţile de cercetare.

În urma primelor investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat că, cele 3 minore, ar fi fost lovite, cu un bici, de către tatăl lor aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, suferind leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 4 – 5 zile de îngrijiri medicale, după cum rezultă din certificatul medical obţinut în urma examinării medico-legale care a avut loc în data de 29 iulie 2019”, se precizează în comunicatul IPJ Alba.

Realitatea şocantă a fost descoperită de reprezentanţii unei asociaţii de binefacere din Danemarca. Aceştia realizau în perioada respectivă o activitate de selectare a copiilor din sat care urmau să participe la o tabără de vară finanţată de organizaţie. Printre minorii vizaţi erau şi cele trei fete agresate de tatăl lor. Imediat ce a văzut rănile suferite de cele trei copile, reprezentantul asociaţiei a sesizat poliţia.

A doua zi dimineaţă, tatăl fetelor a fost ridicat de acasă şi dus direct în arestul Poliţiei. Fotografiile cu rănile suferite de cele trei fete bătute cu biciul sunt şocante. Muntean Constantin este căsătorit cu mama fetelor de peste 10 ani. Femeia a declarat că bătăile la adresa sa au început la circa un an de la momentul căsătoriei. Spune că fetele în vârstă de 6, 8 şi 11 ani sunt acum liniştite şi că nu se vor mai întoarce niciodată la locuinţa bărbatului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei