Rămâi conectat

Actualitate

Tarifele pentru distribuția energiei electrice vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2024. Cum vor fi afectați consumatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tarifele pentru distribuția energiei electrice vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2024. Cum vor fi afectați consumatorii

Gabriel Andronache, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare a domeniului Energiei, a declarat faptul că au fost discuții între instituția pe care o conduce și distribuitorii de energie privind majorarea tarifelor.

Oficialul a declarat că în cadrul acestor discuții între ANRE și distribuitori, aceștia din urmă spun că: ”Din punctul lor de vedere, sunt mai multe solicitări pentru anumite activități pe care le desfășoară, pentru care ar dori bani mult mai mulți”.

Pe de altă parte, videpreședintele ANRE a spus pe un ton de reproș că? ”[…] și ei, la rândul dumnealor, puteau să facă investițiile un pic mai calculat, în special pe zona aceasta de transport, astfel încât rețeaua, dacă ar fi fost etapizat dezvoltată și întărită, nu exista această această presiune în momentul de față pe care o exercită prosumatorii”, a explicat Gabriel Andronache care a mai explicat că tariful de transport care va fi impus de la 1 ianuarie va crește la 6%.

Cum sunt afectați consumatorii

Tariful de distribuție reprezintă în jurul a 10% din factura finală plătită de consumatori.

În acest moment, facturile sunt plafonate prin lege până în martie 2025, iar bugetul de stat este cel care asigură diferența dintre plafon și prețul real.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Rutier 2024: Care sunt documentele care nu trebuie să le lipsească șoferilor în cazul unui control al Poliției Rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul Rutier 2024: Care sunt documentele care nu trebuie să le lipsească șoferilor în cazul unui control al Poliției Rutiere Conducătorii auto sunt nevoiți să aibă asupra lor mai multe documente pentru a le prezenta în cazul unui control, dacă sunt opriți de poliția rutieră, însă deși unele pot fi și în format electric, altele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea