Tăriceanu: ALDE este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, le-a spus delegaților de la Congresul Extraordinar de fuziune PLR-PC că ALDE este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată și apărată.

tariceanu„Dăm azi startul unui proiect politic extrem de important, un proiect politic liberal și european — ALDE. Este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, o Românie mai bună, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată și apărată. ALDE este un proiect în care cred, pentru că are o bază solidă. (…) Pornim azi împreună la un nou drum și am încredere că acest drum va fi încununat cu succes. Am credința că Alianța liberalilor și democraților este mai mult decât suma partidelor noastre, este mai mult decât un simplu partid liberal. ALDE trebuie să devină atât o idee, cât și un reper în România de azi”, a declarat, vineri, Tăriceanu.

ELIT

Acesta a adăugat că românii privesc noul proiect politic cu speranță fiindcă temele pe care liderii PLR-PC le-au ridicat în ultima perioadă reprezintă „esența schimbărilor prin care va trece România în lunile și anii care vor urma”.

Tăriceanu a ținut să precizeze că românii nu sunt emigranți în țările europene în care muncesc, ci sunt cetățeni europeni cu obligații, dar și cu drepturi și că autoritățile române nu trebuie să cedeze atunci când vine vorba despre protejarea dreptului românilor de a munci în Europa.

Mihail David - 2020

Președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele PC, Daniel Constantin, au semnat vineri, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor două formațiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel național, denumirea de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), iar sigla acestuia este „o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete”. (V.N.)

Agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Ghita 20 iunie 2015 at 11:20

„Tăriceanu: ALDE este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată”
Ce sa spun „libertatea personala”, ii cel doare cel mai tare pe „grecul cu 5 soacre”, incepe sa simta „miros de mucegai”, din Beciul Domnesc, si nu va trece mult, pana „se va delecta, cu o gura de aer imbacsit, de beci”!

Viky 21 iunie 2015 at 8:53

da, libertatea e garantata cu exceptia situatiei cand fura din bani publici si sunt depistati si inhatati de catre DNA- asta nu a mai zis tradiceanu

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...