Rămâi conectat

Politică Administrație

Tăriceanu: ALDE este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, le-a spus delegaților de la Congresul Extraordinar de fuziune PLR-PC că ALDE este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată și apărată.

„Dăm azi startul unui proiect politic extrem de important, un proiect politic liberal și european — ALDE. Este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, o Românie mai bună, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată și apărată. ALDE este un proiect în care cred, pentru că are o bază solidă. (…) Pornim azi împreună la un nou drum și am încredere că acest drum va fi încununat cu succes. Am credința că Alianța liberalilor și democraților este mai mult decât suma partidelor noastre, este mai mult decât un simplu partid liberal. ALDE trebuie să devină atât o idee, cât și un reper în România de azi”, a declarat, vineri, Tăriceanu.

Acesta a adăugat că românii privesc noul proiect politic cu speranță fiindcă temele pe care liderii PLR-PC le-au ridicat în ultima perioadă reprezintă „esența schimbărilor prin care va trece România în lunile și anii care vor urma”.

Tăriceanu a ținut să precizeze că românii nu sunt emigranți în țările europene în care muncesc, ci sunt cetățeni europeni cu obligații, dar și cu drepturi și că autoritățile române nu trebuie să cedeze atunci când vine vorba despre protejarea dreptului românilor de a munci în Europa.

Președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele PC, Daniel Constantin, au semnat vineri, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor două formațiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel național, denumirea de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), iar sigla acestuia este „o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete”. (V.N.)

Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea