Rămâi conectat

Actualitate

Tânărul din Constanţa, reținut ca autor al înșelăciunilor prin metoda ”Accidentul”, a cauzat daune în valoare de 34.000 lei în Alba Iulia. Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba Iulia l-au identificat pe un tânăr de 17 ani, din judeţul Constanţa, ca persoană bănuită de comiterea a două fapte de înşelăciune şi a unei tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul”. Acesta se află în arestul IPJ Hunedoara, după ce, în cursul zilei de 6 noiembrie, ar fi încercat să înşele şi două persoane din municipiul Deva. 

La data de 07 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, l-au identificat pe un minor de 17 ani, din judeţul Constanţa, ca persoană bănuită de comiterea a două înşelăciuni şi a unei tentative de înşelăciune, prin metoda „accidentul”, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de 34.000 lei, în dauna unor cetăţeni din municipiul Alba Iulia.

Se pare că, în perioada 04 – 06.11.2017, tânărul ar fi primi suma totală de 34.000 lei, de la două persoane în vârstă din municipiul Alba Iulia, după ce acestea ar fi fost înşelate, prin intermediul telefonului. Păgubiţii au fost sunaţi, pe telefonul fix de către un individ care a pretins că este avocat şi care le-a spus că o rudă a lor a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Victimelor le-au fost cerute sume mari de bani, necesare pentru a acoperi „cheltuielile de spitalizare a victimei”, iar la scurt timp, la locuinţa lor s-a prezentat minorul de 17 ani, acestuia fiindu-i înmânate sumele de bani pretinse.

Poliţiştii din Alba Iulia, continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a minorului, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor.

Stimaţi cetăţeni, pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier.

 În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

Pentru a împiedica „documentarea” infractorilor  cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă,  aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în weekend: Un val de ploi și ninsori lovește România, duminică. Neobișnuit de cald sâmbătă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în weekend: Un val de ploi și ninsori lovește România, duminică. Neobișnuit de cald sâmbătă

Vreme va fi neobișnuit de caldă sâmbătă, 2 decembrie, cu maxime cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius. De duminică însă, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță o răcire accentuată, iar în zilele următoare ploile și ninsorile pun, din nou, stăpânire pe România.

Citește și: Vremea în luna decembrie 2023 până de Crăciun: Temperaturi normale în toată ţara și precipitații consistente

În a doua parte a săptămânii viitoare, frigul se întoarce. Un nou episod de ploi și ninsori lovește România.

Sâmbătă, mai cald decât în mod obișnuit

Sâmbătă, 2 decembrie, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, exceptând nord-estul ţării, unde va fi apropiatã de normal. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în sudul Dobrogei şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei, iar cele minime se vor situa între -3 şi 12 grade. Conform ANM, cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniţă.

Citește și: Prognoza meteo pentru Crăciun. Cum va fi vremea, anunţ oficial de la ANM

Spre seară şi noaptea, înnorările vor cuprinde mai ales jumătatea vestică a ţării, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar spre dimineaţă în nord-vest şi la altitudini mari la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua la munte, în vestul şi local în estul ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar noaptea în majoritatea zonelor, cu cele mai mari viteze în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Pe alocuri se va forma ceaţă.

Precipitațiile cuprind toate regiunile

Duminică, 3 decembrie, vremea se schimbă radical. Se va răci, mai accentuat în jumătatea nord-vestică a teritoriului. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest, centru şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei şi predominant ninsori la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul ţării şi pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Orientali, dar local şi în centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 15 grade, iar cele minime în general între -8 şi 2 grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare