Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânărul care a violat și ucis o femeie de 91 de ani din Aiud și-a primit pedeapsa: Ce au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, care a violat o femeie de 91 de ani și a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba pentru omor calificat, după ce femeia a decedat ulterior, și-a primit pedeapsa pentru fapta comisă.

În data de 31.08.2020, la Tribunalul Alba a fost pronunţată în şedinţă publică sentinţa penală nr. 97/2020 în dosarul nr. 1441/107/2020, prin care a fost condamnat inculpatul C.V. la pedeapsa rezultantă de 24 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, viol şi violare de domiciliu. S-a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 14.04.2020, la zi.

Prin aceeaşi hotărâre inculpatul a fost obligat să plătească cheltuielile de spitalizare ale victimei.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpatul beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

„În baza art. 396 alin. (2) C.pr.pen. condamnă pe inculpatul Crişan Vasile …, deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 21 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută în art. 188 alin. (1) şi art. 189 alin. (1) lit. d) C.pen. cu aplicarea at. 77 lit. e) C.pen. În baza art. 67 C.pen. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. pe o perioadă de 5 ani. În baza art. 65 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. În baza art. 396 alin. (2) C.pr.pen. condamnă pe inculpatul Crişan Vasile, cu datele de identificare de mai sus, la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prevăzută în art. 218 alin. (1) C.pen., în condiţiile art. 157 alin. (5) C.pen. În baza art. 67 C.pen. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. În baza art. 396 alin. (2) C.pr.pen. condamnă pe inculpatul Crişan Vasile, cu datele de identificare de mai sus, la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu, prevăzută în art. 224 alin. (2) C.pen. cu aplicarea at. 77 lit. e) C.pen., în condiţiile art. 157 alin. (5) C.pen. În baza art. 38 şi art. 39 alin. (1) lit. b) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 24 ani şi 2 luni închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 14.04.2020, la zi. În baza art. 45 alin. (3) lit. a) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. pe o perioadă de 5 ani. În baza art. 45 alin. (5) lit. a) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Municipal Aiud şi, în consecinţă, obligă inculpatul să plătească păr?ii civile suma de 10.107,38 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare ale victimei B.S. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi, în consecinţă, obligă inculpatul să plătească păr?ii civile suma de 10.573,67 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare ale victimei BS., precum şi dobânda legală aferentă acestei sume calculată din ziua următoare datei de externare (24.04.2020) şi până la achitarea integrală a debitului. În baza art. 399 alin. (1) C.pr.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului. În baza art. 404 alin. (4) lit. f) C.pr.pen. dispune restituirea către persoana vătămată R. I. …, a obiectelor de îmbrăcăminte şi încăl?ăminte ridicate de la aceasta şi ambalate în coletele nr. 1 – 4, menţionate la pag. 8 – 9 din rechizitoriu.

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat. Aduce la cunoştinţă inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Onorariul în cuantum de 868 lei cuvenit apărătorului din oficiu al inculpatului, av. P.C.A., se acordă conform Protocolului nr. 14511/2019 încheiat între Ministerul Justiţiei şi Uniunea Naţionala a Barourilor din România. În baza art. 274 alin. (1) C.pr.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.699 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 31 august 2020″, se arată în minuta Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Profesorul Iosif Fiț ar putea primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, după o carieră didactică, dirijorală și componistică, de peste 40 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Profesorul Iosif Fiț ar putea primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, după o carieră didactică, dirijorală și componistică, de peste 40 de ani Iosif Fiț, profesor cu o carieră didactică de peste 40 de ani, va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia, distincție oferită în anul când […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea