Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Tânărul antrenor Andrei Podar vrea să facă minuni cu Viitorul Vama Seacă, „mândria comunei Hopârta”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viitorul Vama Seacă a terminat stagiunea precedentă pe locul al 10-lea în Liga 4, însă în această pauză a fost protagonista unei interesante campanii de achiziții, înregimentându-i pe Ad. Lăcătuș (CSU Alba Iulia) și Bălaș (Industria Galda de Jos), jucători de profil ofensiv, principalii marcatori ai primelor două clasate în ediția anterioară.

Pe lângă cele două lovituri de pe piața transferurilor, sub comanda lui Andrei Podar au mai ajuns Oniga și Al. Lăcătuș, dar și tineri de la Industria Galda, iar “mândria comunei Hopârta” este văzuta una dintre protagonistele viitorului sezon, cu șanse la podium.

Multă lume spune că ne vom bate la promovare, dar nu ne hazardăm. Vrem să formăm o echipă competitivă și cu siguranță vom fi mai puternici decât în trecut. Un obiectiv personal ar fi adjudecarea Cupei României în județ”, a spus “principalul” Andrei Podar.

*Cel mai tânăr cuplu de antrenori din Liga 4

Andrei Podar a preluat echipa în iarnă și a reușit un retur mulțumitor, cu victorii pe linie în fața fanilor, exceptând ultima rundă (0-1 cu Industria). Acesta va fi ajutat pe banca tehnică de secundul Ionuț Rahovean (va fi și jucător), cei doi formând cel mai tânăr cuplu de antrenori al eșalonului, fiecare având vârsta de 26 de ani (colegi multă vreme la juniorii Unirea Alba Iulia). Andrei Podar a renunțat destul de devreme la cariera de jucător pentru a se consacra în antrenorat. Albaiulian, acesta a început la Rival, cu Iosif Luca, la 9 ani, a trecut în “alb-negru” și a fost coechiper în diverse perioade la grupele de juniori cu S. Culda (SCM Zalău) sau N. Carnat (CFR Cluj). Andrei evolua pe postul de portar, a ajuns în antecamera echipei mari, iar apoi a trecut pe la Daia Română și Industria Galda de Jos (un tur în Liga 3), sau Viitorul Vama Seacă.

Trebuie să fii sincer cu tine să să recunoști că dacă nu ai ajuns la un nivel de performanță, mai bine renunți. N-am avut o carieră deosebită, mi-am văzut lungul nasului, am acceptat să o iau de jos și de la 20 de ani mă ocup de antrenorat. La Galda l-am întâlnit pe Silviu Miron, l-am ajutat și m-a ajutat să înțeleg partea de coaching”, a mai spus Andrei.

*”Caietul progresului”

Ambițios și preocupat, așa poate fi catalogat tânărul antrenor, cel care a întocmit în acești ani “caietul progresului”, o agendă în care a notat aspecte de metodologie și pregătire.

E grea trecerea de la jucător la postura de tehnician. E cu totul altceva din punct de vedere metodologic și pedagogic”, a adăugat Podar.

Acesta muncește ca kinetoterapeut la Centrul “Maria Beatrice”, a terminat două facultăți în orașul natal (Educație fizică și sportivă; Kinetoterapie și motricitate specială) și urmează masterul în fotbal la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu. La gruparea găldeană și-a făcut ucenicia, a pregătit echipa a doua din Liga 5, dar și juniorii Industriei, clasându-se timp de 4 ani mereu pe podium cu formația tinerilor.

*Preocupare pentru ofensivă

Filozofia mea despre fotbal este dedicată ofensivei, să avem posesie și inițiativă, un stil plăcut, să atacăm, pentru că astfel având mingea și controlând ritmul adversarii dețin mai puține șanse să-ți pună poarta în pericol”, a explicat Andrei Podar, adept al modulului tactic 4-3-3.

“Principalul” echipei supranumite “:Leii din Vamă” se inspiră ca stil, abordare a fotbalului, filozofie și metode din antrenori celebri precum Jurgen Klopp, Pep Guardiola, Marcelo Bielsa sau Gică Hagi. Nu se teme când este întrebat în privința viitorului și dacă va reuși în cariera de antrenor.

Sunt tânăr și neexperimentat, dar am încredere în mine că sunt capabil să conduc o echipă din Liga 4. Vreau să învăț, să acumulez, să deslușesc din tainele meseriei. Și aici, ca antrenor am un termen de așteptare, să văd cât de mult progresa în câțiva ani. Am crescut și sunt suporter al Unirii Alba Iulia. Visul meu cel mare ar fi să-mi antrenez echipa de suflet în Liga 1”, a încheiat Podar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia, în play-off-ul eșalonului terț

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Ungheni (locul 2, 45 de puncte) – CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 31 de puncte), sâmbătă, ora 17.00, în play-off. Gruparea albaiuliană s-a despărțit de antrenorul Bruno Vienescu, iar interimatul va fi asigurat de tandemul Nicolae Ghișa – Raul Unchiaș până la finele campionatului, când va fi instalat Alin Minteuan. CSU este singura […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea