Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânăr din Alba a accesat profilul de Facebook al unui prieten și a scris că este homosexual: Ce compensatii morale trebuie sa plateasca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Tânăr din Alba a accesat profilul de Facebook al unui prieten și a scris că este homosexual: Ce compensatii morale trebuie sa plateasca

Un minor din Sebeș trebuie să plătească daune morale în valoare de 5.000 de lei, unui alt tânăr, după ce i-a folosit în mod ilegal contul unei rețele de socializare.

În 2018, minorul a fost condamnat definitiv la pedeapsa măsurii educative neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 6 luni. A fost judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrității datelor informatice. În prezent, pe rolul instanțelor se judecă dosarul civil prin care victima cere daune morale de 30.000 de lei.

S-a reținut în rechizitoriul Parchetului că tânărul a accesat contul fostului său prieten timp de 3 săptămâni, a preluat fotografii din galeria telefonului și a făcut comentarii neadevărate privitoare la orientarea sexuală a acestuia, prin folosirea unor expresii și cuvinte jignitoare și denigratoare.

”Toate aceste acțiuni ale pârâtului i-au creat reclamantului o stare de disconfort psihic, acesta refuzând să mai iasă din casă, să socializeze cu membrii familiei și cu alte persoane din anturajul său. De asemenea, a avut probleme și de reintegrare în colectivitate, la liceu, acesta având mult timp convingerea că nu este acceptat și toată lumea din jur discută despre cele postate de către pârât”, se menționează în acțiunea civilă depusă la instanță.

Tribunalul Alba a considerat că există probe pentru tragerea la răspundere civilă a autorului.

”Prin fapta sa, pârâtul a adus atingere onoarei și reputației în ceea ce privește persoana reclamantului, acesta postând pe contul reclamantului diverse fotografii din galeria telefonului și făcând remarci tendențioase cu privire la orientarea sa sexuală. Prin faptele sale, care au constat în mai multe acte materiale săvârșite în decurs de trei săptămâni, a adus prejudicii de imagine reclamantului.

Acestea s-au manifestat prin autoizolare, lipsă de comunicare, lipsă de integrare în colectivitate pe considerentul că toată lumea din jur, și mai ales prietenii, discută despre persoana sa, despre cele postate, fapt rezultat din rechizitoriul Parchetului dar și din probatoriul testimonial administrat”, astfel a motivat instanța de fond decizia de acordare a daunelor morale.

Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia unde urmează se fie pronunțată hotărârea definitivă.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea