// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Tânăr de 20 de ani, trimis în judecată, după ce a provocat un accident mortal pe autostradă și şi-a ucis prietena de numai 16 ani

Un tânăr din Zlatna a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş pentru infracţiunea de ucidere din culpă, după ce a circulat cu viteză, s-a răsturnat cu mașina și a provocat decesul prietenei sale de 16 ani.

Un tânăr în vârstă de 20 ani a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Acesta a provocat un accident rutier pe Autostrada Orăştie – Sibiu, pe sensul Sebeş – Orăştie, în urma căruia a decedat o adolescentă în vârstă de 15 ani, din Zlatna.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sebeș în 18 iulie 2018. Accidentul a avut loc în octombrie 2016, în zona localităţii Pianu de Jos. Șoferul, cu domiciliul tot în orașul Zlatna, care avea la momentul respectiv 18 ani, a pierdut controlul volanului din cauza vitezei, s-a izbit cu maşina de parapeţi şi apoi s-a răsturnat de mai multe ori în afara carosabilului. În urma accidentului, şi-a pierdut viaţa prietena acestuia, care nu a mai putut fi salvată de echipajele medicale sosite la fața locului.

Acul kilometrajului maşinii ar fi fost blocat la 160 km/oră. Autorul accidentului a fost rănit uşor şi transportat cu ambulanţa la spital, la Orăştie şi apoi la Deva, unde a primit îngrijiri medicale. Acesta nu se afla sub influenţa alcoolului în momentul accidentului. Dosarul va intra în faza camerei preliminare, după care va fi judecat pe fond. Practica judiciară arată că în astfel de situații, dacă se va constata vinovăția, inculpatul riscă închisoare cu suspendare.

De asemenea, se acordă daune morale familiei victimei, care vor fi plătite de firma care a asigurat autoturismul.

Dorin ȚIMONEA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419